concert: Rats on Rafts in EKKO op VRIJDAG 10 APRIL 2015

  • Rats on Rafts
    Torenpop 2012
    © Gertjan van der Loo
  • The Homesick
    Valkhof Festival 2017
    © Matthijs Mekking
VR.
10 APR
RATS ON RAFTS 20:30 uur EKKO, Utrecht
2015
Hoofdprogramma Rats on Rafts
Voorprogramma The Homesick
Toegang 9 euro

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op vrijdag 10 april 2015.
Dat is 3295 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

Bands die graag het gevaar opzoeken kom je vandaag de dag niet vaak meer tegen. Voor het Rotterdamse viertal Rats on Rafts is de rol van onruststoker op het lijf geschreven. De bevlogen post-punk van de Rats roept vergelijkingen op met gevierde stijlgenoten uit Noord-Engeland en bands uit het beruchte punkverleden van Rotterdam, maar kenmerkt zich anno 2015 door het geheel eigen geluid dat ze hebben ontwikkeld.

Aangemoedigd door het succes van de eerste plaat, besluiten de Rats om het voor het tweede album grondig aan te pakken. Om de pure intensiteit van de muziek zo natuurgetrouw mogelijk naar plaat te vertalen, produceert de band het nieuwe album eigenhandig, met uitsluitend analoge apparatuur. Ook de muziek zelf is gegroeid. De dwarse popstructuren van The Moon Is Big hebben plaatsgemaakt voor een nieuw geluid: nog furieuzer, rumoeriger en krankzinniger dan voorheen.

Foto's van Rats on Rafts, The Homesick

Foto Rats on Rafts te Vicefest 2022 Foto Rats on Rafts te Welcome To The Village 2015 - zaterdag Foto Rats on Rafts te Landje van Pop 2012 Foto Rats on Rafts te Welcome To The Village 2015 - zaterdag Foto Rats on Rafts te Open Up 2015 Foto Rats on Rafts te Torenpop 2012
 
Bekijk alle 64 foto's van Rats on Rafts
Bekijk alle 19 foto's van The Homesick

Gerelateerd nieuws