Grendel

Nederland

Hoewel Gothic in Nederland altijd al op een vaste schare volgelingen heeft kunnen rekenen is er naast Clan Of Xymox nooit een band geweest die succes had met deze muziek. Behalve Grendel. En net als Clan Of Xymox is ook Grendel voornamelijk bekend in het buitenland: sinds 2004 speelden ze al niet meer in eigen land. Sinds het uitbrengen van hun eerste promo in 2000 kreeg de band gestaag meer succes, en het nummer “Strangers” van hun eerste album wordt opgepikt door gothic-dj’s overal ter wereld. Weer drie jaar later volgt de definitieve doorbraak met het album “Prescription : Medicide”.

De muziek is bombastische en duistere Gothic/Industrial die nog het meeste doet denken aan bands als :Wumpscut: en Leætherstrip. Grendel heeft tegen die tijd "Soilbleed :: Redux" op zak, waarop 2 nieuwe nummers komen te staan, 2 nieuwe remixes van Dawn of Ashes en Life Cried, inclusief een cover van Leatherstrip's classic "Don't Tame Your Soul".

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Grendel. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

FOTO'S VAN Grendel

Foto Grendel te Amphi Festival 2018 Foto Grendel te Summer Darkness 2010 Foto Grendel te Summer Darkness 2009 Foto Grendel te Amphi Festival 2018 Foto Grendel te Summer Darkness 2006 Foto Grendel te Summer Darkness 2009
 
Bekijk alle 13 foto's van Grendel

Grendel NIEUWS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: