Tamino

België

Tamino is de oudste zoon van een Belgische moeder en een Egyptische vader. Een antropologe met passie voor viool en piano, en een evenementenorganisator die elkaar ontmoetten in de West-Afrikaanse republiek Guinee. De eerste passie van de 20-jarige Tamino Moharam Fouad was het theater: ‘het was de eerste beet van de performancemicrobe, veronderstel ik’, klinkt het. ‘Ik was altijd geinteresseerd in het vertalen van gevoelens, emoties en ideeen naar iets anders’. Komt ervan, wanneer je moeder je naar het hoofdpersonage in Mozarts opera ‘Die Zauberflote’ noemt.

Tegen de tijd dat Tamino ook Radiohead en Jeff Buckley, met wie hij vaak vergeleken wordt (‘zelfs toen ik nog in punkgroepjes speelde en Buckley niet kende’), toevoegt aan z’n lijstje artiesten die hem inspireren, ligt het vast: ‘ik wilde iets met muziek doen. Dat kon ik op mezelf doen, op mijn slaapkamer, of ik kon mijn horizonten verruimen, nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe dingen leren’. Van Mortsel, bij Antwerpen, ging het richting Amsterdam, waar hij zich inschrijft in het conservatorium.

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

FOTO'S VAN Tamino

Foto Tamino te Festival Stille Nacht (Rotterdam) 2017 Foto Tamino te Metropolis Festival 2018 Foto Tamino te Grasnapolsky 2017 - Zaterdag Foto Tamino te Naked Song Festival 2018 Foto Tamino te Lowlands 2019 - Zondag Foto Tamino te Tamino - 02/03 - TivoliVredenburg
 
Bekijk alle 73 foto's van Tamino

Tamino NIEUWS

Al het Tamino nieuws

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: