Anquest

Nederland

Anquest is een progressieve, licht symfonische- Rock / Metal band-uit het noorden van Nederland. De band werd opgericht door bassist "Tjeerd Hingst" en Drummer "Henk Hazenberg ' in het begin van 2010. Na het spelen van de muziek van anderen voor bijna drie decennia met muzikanten uit alle hoeken van het land, was het tijd voor een band die hen terug zou brengen naar hun roots, maar dan wel met een moderne sound.

Het duurde bijna een jaar om de juiste mensen te vinden, om hun droom uit te laten komen. Gelukkig voor hen viel de plaatselijke symfonische, progressieve band genaamd TIMEXPOSURE uit elkaar als gevolg van persoonlijke verschillen. Volgens het bekende Nederlands gezegde, "de een zijn dood is de ander zijn brood", werd Henk's oudste broer, en TIMEXPOSURE'S toetsenist en componist, "Andre Hazenberg" gevraagd om de krachten te bundelen. TIMEXPOSURE'S lead zanger "Mario van Veen" kwam mee en zo werden twee belangrijke obstakels overwonnen.

Nadat twee andere muzikanten hun muzikale voorkeuren niet met het nieuwe geluid van Anquest konden verenigen, kwam de lead gitarist van GODSPILL "Rene Feenstra" de band versterken en dat bleek een kracht om rekening mee te houden. Nu waren alle problemen opgelost en kon er aan het repertoire gewerkt worden.

In augustus 2015 kwam Robbin Schingenga een jonge getalenteerde gitarist de band versterken omdat Rene veel weg was voor zijn werk in de offshore. Niet lang daarna besloot Rene de band helaas te verlaten en moest de sound hier en daar aangepast worden.

Inmiddels is de sound weer zoals het moet zijn en is Anquest, "ready to Rock".

OUDE OPTREDENS VAN Anquest

  • 27 jun `20
  • 13 mrt `16
  • 24 dec `14

KOMENDE OPTREDENS VAN Anquest

Wij hebben geen informatie over komende shows van Anquest. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Anquest

Anquest NIEUWS