Bigband Noord-Limburg

Sinds ruim 30 jaar levert Big Band Noord-Limburg een swingende bijdrage aan het muzikale leven in Venlo en omstreken. De liefde voor de authentieke Big Band Jazz is en blijft de rode draad voor het bestaan van Big Band Noord-Limburg. Veel andere bigbands zijn veranderd in dansorkesten met goed ogende zangeressen, veel licht en show. Big Band Noord-Limburg is trouw gebleven aan haar roots.

Hierbij gaat het natuurlijk om klassiekers van grootheden als Glen Miller, Benny Goodman, Duke Ellington en Count Basie, maar ook van Frank Sinatra, Randi Crawford en Barbara Streisand. Ook speelt Big Band Noord-Limburg muziek van moderne bigbands zoals die van Chuck Mangione, Maynard Ferguson, New Cool Collective en El Tattoo del Tigre. Big Band Noord-Limburg heeft een zeer uitgebreid en gevarieerd repertoire opgebouwd, bestaand uit meer dan honderd stukken Big Band muziek, waarvan vele met zang. Afhankelijk van sfeer en gelegenheid kan hier tijdens concerten een keuze uit gemaakt worden.

Big Band Noord-Limburg kan terugvallen op een uitgebreid netwerk van archieven met Big Band arrangementen voor alle denkbare muziek. Op deze manier blijft ons repertoire up-to-date en zijn we in staat regelmatig stukken popmuziek of musicals te spelen. Kortom: een concert van Big Band Noord-Limburg is zowel voor de dansers als de luisteraars een feest van herkenning.

OUDE OPTREDENS VAN Bigband Noord-Limburg

  • 27 jun

KOMENDE OPTREDENS VAN Bigband Noord-Limburg

Wij hebben geen informatie over komende shows van Bigband Noord-Limburg. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.