Pelican Bay

Pelican Bay is een Maaslandse popband met stevige funk- en soulinvloeden. Frontman Alexander Janssen (32) wordt bijgestaan door Marco Mariotti (26) op gitaar en de even oude Shaffy Maes achter de keys. Chris Maes is als 22-jarige drummer dan weer een van de fundamenten van de band samen met bassist Thomas Monnissen als 20-jarige knaap van de groep.

De band timmert al sinds eind 2012 aan de weg en kon onder andere een podiumplaats bemachtigen op Putrock in Beringen in 2014 en de Muziekgieterij in Maastricht.

Na een eerder opgenomen demo leek 2015 een goed jaar voor een degelijke EP. Die werd vereeuwigd bij Motormusic in Mechelen en geproduced door Andres Algaba.

"Limburgse Sly & the Family Stone en het ei van James Brown”, klonk het ooit al eens bij de jury van de Putrockrally. Maar Pelican Bay bestaat vooral uit bescheiden goedlachse vrienden, gepassioneerd door muziek met elk zijn eigen achtergrond. Klassieke muziek, 80's Heavy Metal, 90’s hiphop of de hedendaagse Gregory Porter als invloed.

OUDE OPTREDENS

  • 30 aug

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Pelican Bay. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.