B.T.Y.T.O!

Nederland

B.T.Y.T.O! is opgericht in mei 1996 door Arjan van den Brink en Harco Wattimena terwijl ze bier aan het drinken waren.
De jongens vonden dat het tijd was voor een te gekke rockband in Barneveld en al gauw werden Rutger Renden op bas en Robert Goudswaard op drums toegevoegd.
Het eerste optreden volgde in dat jaar op 28 september in het toenmalige Concertgebouw in Barneveld wat... in 2004 werd omgetoverd tot de plaatselijke bibliotheek.
Na het 2e optreden op 5 januari 1997(in het toenmalige café Duinkerken) hielden Rutger en Robert het voor gezien en moest er gezocht worden naar een nieuwe drummer en bassist.
Via een collega van Harco werd de edese drummer Hans Bleeker aangetrokken en een week later kaapten Arjan en Harco Christiaan weg bij zijn toenmalige band waardoor de klassieke formatie van B.T.Y.T.O! een feit was.

Diverse optredens volgden en de band begon naam te maken in de omgeving van Barneveld totdat in december 1997 Harco er de brui aan gaf en in Zwolle ging wonen.
De overige leden vonden in Bas van Palestijn een goede vervanger voor Harco en de band ging door.
Er werden optredens gedaan op diverse festivals en er bleef een stijgende lijn in zitten maar na een aantal wisselingen qua bezetting was de koek op en hield B.T.Y.T.O! op te bestaan rond 2003/2004 en bleef het stil…doodstil; totdat Hans Ansink (a.k.a. The Rocking Cock) en Harco in januari 2011 bier aan het drinken waren en op het idee kwamen om de band weer nieuw leven in te blazen.
Arjan, Christiaan en Hans werden al gauw gevonden en raakten meteen enthousiast.
De koppen werden bij elkaar gestoken, de flessen ontkurkt, een plan van aanpak werd in elkaar geflanst, een oefenruimte werd al gauw gevonden, het reünie optreden staat gepland voor dit jaar and so the boys are back in town...and they’re pissed!

OUDE OPTREDENS VAN B.T.Y.T.O!

  • 16 jun

KOMENDE OPTREDENS VAN B.T.Y.T.O!

Wij hebben geen informatie over komende shows van B.T.Y.T.O!. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.