Jacarule

Jacarule betekent tijdloze instru-metal muziek gebouwd op het massieve geluid van duellerende gitaren.

Muziek geïnspireerd door rockbands uit de 80'er en 90'er jaren, nu metal en progmetal van recenter datum en bluesrock waarbij ballads ook niet wordt geschuwd. Dat alles zonder zang, we laten de instrumenten spreken.

Jacarule is ontstaan uit een initiatief van de drie gitaristen Jan, Carlo en Ruud. Allen zochten een uitlaatklep voor hun passie. Een succesvolle blind date leerde dat alle muzikale stukjes verrassend goed in elkaar pasten. Er werd een drummer aangetrokken en begin 2009 is de band geboren.
Bij gebrek aan een geschikte zanger is begonnen met instrumentaal werk. Gaandeweg werd duidelijk dat juist deze aanpak maximale ruimte geeft aan de instrumenten en zo is het unieke Jacarule geluid ontstaan.

Het kenmerk van Jacarule is dat de gitaristen afwisselend de lead partijen spelen. Beiden hebben hun eigen speicifieke stijl en duels worden niet uit de weg gegaan.

Sinds 2010 is Jacarule op podia te vinden waarbij optredens op Cumel 2010, POBparade Breda 2011 en het Popelucht 2011 openlucht festival belangrijke wapenfeiten zijn.

Jacarule speelt een mix van eigen nummers en eigen bewerkingen van bestaande nummers die anders niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Hoewel ook bekendere nummers worden gespeeld beoogt Jacarule geen coverband te zijn.

We tonen graag aan dat goede muziek ook zonder zang verrassend, onderhoudend en spannend kan zijn. De missie van Jacarule is het maken van goede muziek die we graag met vele muziekliefhebbers willen delen.

Jacarule:

Carlo Beusenberg : Gitaar
Ruud van Bergen : Gitaar
Jan van Miert : Basgitaar
Eric Verhoeven : Drums

OUDE OPTREDENS VAN Jacarule

  • 27 okt
  • 21 - 22   sep
  • 27 - 28   aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Jacarule

Wij hebben geen informatie over komende shows van Jacarule. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Jacarule