Toine Thys

Uit: brussels - België

De Brusselaar Toine Thys speelt reeds vanaf zijn tiende klarinet. Na zes jaar muzikale opleiding in Nederland en in de Verenigde Staten is hij nu een onbetwistbare saxofonist geworden op de Noord-Europese scène. Zijn spel kenmerkt zich door een avontuurlijk, suggestief, energiek en verrassend karakter. Zowel op de tenor- als op de sopraansax en op de basklarinetten creëert hij een warme volle toon.
Toine Thys houdt zich bezig met compositie en schrijft voor diverse projecten. In het nieuwe Toine Thys Trio stelt hij zijn muziek voor samen met de organist Arno Krijger en de drummer Joost van Schaik. Hun eerste CD, the end of certaintyis uit in oktober 2010.

Zijn internationale project "Take the duck" is een kwartet dat hij samen met de Oostenrijkse trompettist Daniel Nösig, de Sloveense bassist Robert Jukic en de Ierse drummer Sean Carpio leidt. Na de uitgave van drie CD's en diverse tournees binnen West- en Oost-Europa, Afrika en Zuid-Amerika werken ze momenteel aan een nieuw repertoire.

"Rackham", een groep opgericht door Toine Thys, exploreert een hybride muziek die verscheidene muziekgenres combineert. Samen met Benjamin Clément aan de gitaar, brengen ze geraffineerde composities en improvisaties met een krachtige rocktoets. Na "Juanita K.", verschijnt in 2011 hun tweede CD.

De muzikale ontmoeting met de Franse drumster Anne Paceo monde uit in een nieuw project "Bloody Mary". Ze worden begeleid door de pianist Pascal Mohy en de bassist Joan Eche-Puig.

Daarnaast is Toine Thys tevens te beluisteren in diverse projecten met ondermeer de percussionist Chris Joris (duo, trio, quartet met Baba Sissoko), The Dizzy Ventilators (NY), Erik vermeulen, Teuk Henri, MOIANO, Hugo Antunes, OSUMI, ZOPHOP HOP, Andrew D’Angelo en vele anderen.

KOMENDE OPTREDENS VAN Toine Thys

Wij hebben geen informatie over komende shows van Toine Thys. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.