Vanessa Peters Trio

In de vorige eeuw vertrokken veel Italianen op zoek naar een goede toekomst naar de Verenigde Staten. Vanessa Peters, een geboren Texaanse, deed het tegenovergestelde: zij toog juist vanuit Austin naar Italië en vestigde zich voor een aantal maanden per jaar in Castiglion Fiorentino, Toscane. Aldaar maakte ze kennis met plaatselijke muzikanten, waarmee ze even later haar begeleidingsband Ice Cream On Mondays (ICOM) oprichtte.

Nu, zes albums en duizenden kilometers kriskras door Europa en Amerika verder, is de ster van Peters nog altijd reizende. In haar thuisstaat behoort ze inmiddels tot de top-10 beste singer-songwriters, en wordt vaak vergeleken met Aimee Mann, Patty Griffin, Suzanne Vega en Sarah Harmer. Ook invloeden van alt.country-bands als Wilco en The Jayhawks zijn duidelijk in haar muziek terug te horen. Live treedt Vanessa meestal semi-akoestisch op, met ICOM-gitarist Manuel Schicchi als haar vaste begeleider.

Het is aan de liedjes te merken dat Vanessa Peters al een tijdje rondtoert. Relationele ontboezemingen in steden als Austin (Austin, I made a mess), Saint Anthony en Amsterdam (Drowning in Amsterdam) vormen dankbare onderwerpen voor haar liedjes. Daarnaast heeft Peters een duidelijke fascinatie voor de Griekse mythologie, getuige de vele subtitels die naar figuren uit de Griekse oudheid verwijzen. Pegasus, het gevleugelde paard uit de Griekse mythologie figureert in een van de allermooiste liefdesliedje, Coming to meet me.

OUDE OPTREDENS VAN Vanessa Peters Trio

  • 28 mrt `15
  • 01 mrt `13
  • 01 apr `11
  • 27 mrt `11
  • 17 nov `09
  • 15 nov `09

KOMENDE OPTREDENS VAN Vanessa Peters Trio

Wij hebben geen informatie over komende shows van Vanessa Peters Trio. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Vanessa Peters Trio

Live gezien door: