Laura Lopez Castro y Don Phillipe

Uit: Berlijn - Duitsland    Genre(s): Folk/Wereldmuziek - latin

De liedjes op het nieuwste album 'Inventan el ser Feliz' van Laura López Castro en Don Philippe geven je het gevoel van een geweldige glimlach of een flirterige blik en overspoelen je oren met een zachte magie van een wind tijdens hartje zomer.

Een eerste ontmoeting tussen zangeres Laura López Castro en gitarist, composer en producer Don Philippe vond plaats in 2003 in Stuttgart. Zij een acteerstudent met Spaanse ouders en een zwak voor Björk en Kyuss, en hij een gereserveerde stadse veertiger met Franse roots, medeoprichter van de Duitse hip-hop band Freundeskreis en de eigenaar van een uitstekende collectie Jazz en Bossa Nova LPs.

Hun muziek was eerst geinspireerd op Bossa Nova klassiekers, zoals stukken van João Gilberto, Tom Jobim of Atahualpa Yupanqui. Later werden deze vervangen door eigen nummers, met invloeden van jazz, orientaalse en klassieke muziek. Laura ging meer en meer in het spaans zingen, haar moedertaal.

OUDE OPTREDENS VAN Laura Lopez Castro y Don Phillipe

  • 13 okt `08
  • 12 okt `08
  • 11 okt `08
  • 10 okt `08

KOMENDE OPTREDENS VAN Laura Lopez Castro y Don Phillipe

Wij hebben geen informatie over komende shows van Laura Lopez Castro y Don Phillipe. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Laura Lopez Castro y Don Phillipe

CD-RECENSIES

Laura Lopez Castro y Don Phillipe Optativo cover

Laura Lopez Castro y Don Phillipe - Optativo

Hoewel Laura López Castro op papier uit Duitsland komt, is zij eigenlijk van Spaans-Calaanse origine. Volgens eigen zeggen leeft ze daardoor...

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: