The Bet

België

Popgroep uit het begin van de jaren tachtig. Hun bescheiden en rustige gitaarrock bracht hen nooit tot grote hoogtes.

The Bet startte zijn bestaan toen Mark Vanhie en Rik Aerts van de groep Frenzy hun krachten bundelden met de ritme-sectie Guido Vanmilleghem en Gerd Keppens.

Hun muziek heeft voor de hand liggende roots in de Amerikaanse road-music. De melodische gitaarrock en de drang naar perfectie van voorman Mark Vanhie brengen "Don't talk to the liar" naar een bescheiden hitje in België.

De plaat die hierop volgt ("Facing fate") in 1981 wordt zeer goed ontvangen. Ze werd opgenomen in de Engelse Strawberry Studios in een procuctie van Martin Lawrence (geluidstechnieker van onder meer Barclay James Harvest en 10 CC). De daaropvolgende singles zijn ideaal als radiovoer maar brengen niet veel opschudding teweeg aan de toonbanken van de muziekwinkels.

Nadat Mark Vanhie er een tijdje tussenuit is gemuisd naar de U.S.A. en een nieuwe bas-speler is gevonden in Wilfried Van Dijck, nemen ze hun tweede plaat op in de ICP-studios in Brussel. De singles "Sometimes" and "Roll on" bewijzen dat het opnieuw een plaat is "vol subtiele pop met ingredienten van rock en westcoast, af en toe gekruid met een beetje funk", zoals Oor's Pop Encyclopdie het destijds schreef.
Toen ook deze "second arrow" naast het doel schoot, hield de groep ermee op.

KOMENDE OPTREDENS VAN The Bet

Wij hebben geen informatie over komende shows van The Bet. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

Live gezien door: