Six Senses

Anderhalf jaar zijn ze nu bij elkaar. Een aantal speelde eerder in de band van Jongeren19NU. "We zijn bijzonder", vindt Deborah van Mourik (drum). "Een meidenband, waar vind je dat nu?" Ze vallen op, spelen zo'n drie keer per maand wel ergens. En het smaakt naar meer. Maar vooral: "We genieten gewoon van wat ons overkomt. We zien wel waar het ophoudt. Al zou het heel jammer zijn als het ophoudt", vinden ze. Een demo is in de maak. "Want festivals willen vaak eerst weten hoe je klinkt voor ze je boeken", zegt Karlijn Eissens (zang en toetsen). "En we zijn ook bezig met een videoclip."

Dat zijn van die dingen die zo uitkomen. Net als de 'klik' die ze hadden toen ze hun talenten verenigden in een band. En sinds die tijd 'is het alleen maar beter geworden'. Ze kunnen prima met elkaar opschieten. Er zit muziek in de samenwerking. Wieke moet vanwege haar opleiding aan de popacademie liedjes schrijven. En ze hoopt dat daar iets moois uit kan komen voor Six Senses. Want 'eigen' is natuurlijk het mooist. Al zal Six Senses heus nog wel een tijd een coverband blijven, nummers zoekend die de zes zelf 'lekker' vinden en die aanslaan bij het publiek.

Dat lukt in Ruinerwold. Vooral als de muziek wat 'ruiger' wordt. Veertig minuten lang treden ze op, tussen de 'gigs' in van Di-Rect en The Animals, die wel in de grote tent staan. Publiek enthousiast, band ook. Karlijn checkt na afloop haar oksels: zweet.

"Behoorlijk veel mensen bij jullie optreden", zegt een man van de organisatie goedkeurend. Zo gaat het eigenlijk altijd, zegt Wieke. Vooroordeel: zes mooie meiden in een band, zal wel meer om de looks dan om de muziek gaan. "Maar achteraf zeggen ze dan: het klonk goed!"

OUDE OPTREDENS VAN Six Senses

  • 01 - 02   jun

KOMENDE OPTREDENS VAN Six Senses

Wij hebben geen informatie over komende shows van Six Senses. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.