Blaxtar

Uit: Amsterdam - Nederland

Het mag duidelijk zijn dat Blaxtar geen nieuwkomer is. Midden jaren ’90 maakte hij samen met Rico, Sticks en zijn jongere broertje Typhoon deel uit van de Engelstalige hip-hop formatie Rudeteenz. Geschiedenis is geschreven: Rico en Sticks vormden o.a. Opgezwolle en Fakkelbrigade, Typhoon behoeft geen introductie en Blaxtar zelf groeide binnen enkele jaren uit tot een gerespecteerd en succesvol solo- artiest.

De hoogstaande kwaliteit van zijn eerlijke muziek en energieke liveshow werd in 2006 voor het eerst officieel bevestigd: Blaxtar liet een pittige concurrentie achter zich en won De Grote Prijs van Nederland. In 2007 kreeg hij de Essent Award uitgereikt. Blaxtar komt uit een gezonde scene, te weten de Zwolse, waar het niveau hoog ligt. ‘Blaxtar koppelt intelligente teksten aan strakke beats’ aldus de jury van De Essent Award onder leiding van Jan Douwe Kroeske.

Met een reputatie als charismatisch podiumbeest wordt hij veelvuldig gevraagd als support- act voor grote namen zoals Jay- Z, Method Man en KRS- ONE. Op prestigieuze festivals Lowlands, Noorderslag en Parkpop laat hij een diepe indruk achter en eet het publiek totaal uit zijn hand. Daarnaast tourde hij als vast bandlid met het succesvolle Kyteman’s Hip- Hop Orkest, waar hij steevast het acapella uitgevoerde ‘Blow The Whistle On ‘Em’ ten gehore bracht.

OUDE OPTREDENS VAN Blaxtar

  • 14 sep `12
  • 17 - 19   nov
  • 07 okt `11
  • 05 jun `11
  • 21 mei
  • 15 mei `11
  • 27 feb `11
  • 24 feb `11
  • 22 jan
  • 21 jan `11
Beijk alle oude (67) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Blaxtar

Wij hebben geen informatie over komende shows van Blaxtar. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Blaxtar

Beijk alle oude (67) oude optredens

FOTO'S VAN Blaxtar

Foto Blaxtar te Lowlands 2007 Foto Blaxtar te Lowlands 2007 Foto Blaxtar te Lowlands 2007 Foto Blaxtar te Lowlands 2007
 
Bekijk alle 4 foto's van Blaxtar

Blaxtar NIEUWS

CD-RECENSIES

Blaxtar Ozmo6:2 cover

Blaxtar - Ozmo6:2

Na Osmozes en Chronozbaäl brengt Blaxtar op zijn eigen label RAEN Music zijn derde album Osmo6:2 uit. In tegenstelling tot de mannen waarmee hij de eerste stappen in de muziek zetten, Rico...

Blaxtar Chronozbaal cover

Blaxtar - Chronozbaal

De familie de Randamie is druk bezig in de muziek. Typhoon heeft vorig jaar de cd Tussen Licht en Lucht afgeleverd en dit jaar is broer Blaxtar aan de beurt met zijn tweede cd Chronozbaäl ....

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: