Verbal Beatdown

Nederland

Het begon allemaal toen Michael en Sander op feestjes begonnen te rappen. Ze begonnen samen te werken, en maakten wat zelfgeschreven liedjes, met eigen muziek natuurlijk. Tot ze inzagen dat het beter moest.

Verbal Beatdown werd gevormd. MA85 (Michael, 18 jaar), 216 Junior (Sander, 18 jaar) zijn de engelstalige emcees.
Phact (Ben, 20 jaar) is de dj en werd bij Verbal Beatdown betrokken. Na een jaar ploeteren deden ze hun eerste performance, een talentenjacht waar ze tweede werden.
Al snel waren ze ontevreden over hun muziek, gooiden ze alles weg en startten opnieuw. Een paar jaar later werden ze overspoeld met verschillende kleine optredens, en werden ze geselecteerd voor de Hiphop Music Awards Gelderland en Most Wanted Amsterdam.

"We houden absoluut niet van het beeld van tegenwoordige hiphop. Het hele idee is vercommercialiseerd. Tegenwoordig draait het allemaal om geld, wie de mooiste auto heeft en de mooiste vrouwen." Verbal Beatdown wil terug naar de tijd toen hiphop op z´n best was, zo rond 1993. Dat hoor je in de muziek. De teksten keren zich tegen commerciële hiphop, de stijl is die van New York 1993. Hiphop gaat over het straatleven. Rauwe beats dus. Als 50 cent je favoriete rapper is, dan zit je hier toch echt verkeerd.

Verbal beatdown is sinds 2004 helaas gestopt.

OUDE OPTREDENS VAN Verbal Beatdown

  • 31 mrt

KOMENDE OPTREDENS VAN Verbal Beatdown

Wij hebben geen informatie over komende shows van Verbal Beatdown. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.