Sideburned

Sideburned is een viermans band uit de omgeving van Den Haag. Hoogtepunten tot nu toe waren het optreden in het voorprogramma van De Dijk, voor duizenden mensen. De winst van de publieksprijs van de Rijn & Woudenpopprijs en de akoestische set met interview op Radio West.

In 2001 start de band met het repeteren en het schrijven van afwisselende rocksongs waarbij Engelse rock maar, ook Amerikaanse singer-songwriter muziek de inspiratie vormen. Al snel na de oprichting werd er opgetreden in Zoetermeer. Meer optredens in Den Haag, Leiden en Delft volgden.

De kwaliteit en diversiteit van de songs heeft er voor gezorgd dat er een trouw publiek is ontstaan dat steeds groter wordt. Het jaar 2004 is gebruikt voor het zoeken naar een nieuwe muzikale richting en het schrijven van nieuwe songs die daar bij passen. Ook zijn aan het eind van dat jaar de opnames afgerond voor de demo.

In januari 2005 is de maxi-demo ‘All we ever knew’ uitgebracht. Daarop staan 11 songs, die variëren van strakke rock nummers tot soundscape-songs naar piano-tracks.

In maart 2005 werd Sideburned met overmacht winnaar van de publieksprijs in de finale van de Rijn en Wouden popprijs.

OUDE OPTREDENS VAN Sideburned

  • 25 mrt

KOMENDE OPTREDENS VAN Sideburned

Wij hebben geen informatie over komende shows van Sideburned. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.