Slashback

Nederland

Slashback is de frustraties en haat van vier jongeren gecombineerd en vervormd naar knallende riffs, zware drums en oorverdovende vocalen en uiteindelijk een vonk tussen de bandleden om het geheel te laten exploderen in de vorm van een heftige, energieke band. Het viertal uit Venlo vermengt brute metalcore met een wijd sprectrum van musicale stijlen zoals die gedefinieerd zijn door bands als MASTODON, DEFTONES, SYSTEM OF A DOWN en NORMA JEAN. Maar ook de old-school helden als KORN, SLIPKNOT, SOULFLY en LIMP BIZKIT zijn nog goed te herkennen in de roots van de leden. Het eindresultaat van deze mix is hevige maar melodische muziek die wordt gepresenteerd in een energieke liveshow.

Sinds 2004 is het viertal hard aan de weg aan het timmeren om hun muziek zo veel mogelijk te verspreiden. Binnen enkele jaren van groeiend succes heeft de band talrijke shows door het hele land op haar naam staan, o.a. in het voorprogramma van de nu-metal helden DREADLOCK PUSSY, SAN ANDREAS en de amerikaanse rockers THE LAST VEGAS. Ook zijn binnen deze relatief korte tijd 4 demo’s compleet in eigen beheer geproduceerd en verspreid. Hun voorlaatste demo “IDENTITY CRISIS” werd samen met 20 andere uit bijna 250 inzendingen geselecteerd voor de Highschool Music Competition. In deze nationale bandwedstrijd wist de band de 3e plaats te behalen en kwam daarmee als hoogst geplaatste metalband uit de bus.

Zelfs een recente verandering in de line-up kon de heren van SLASHBACK niet tegenhouden. Het hernieuwde viertal walste ongeslagen door en nam eind 2006 hun 4e demo op. Deze EP met de naam “REBOOT” brengt 3 zelf opgenomen tracks en 2 tracks die zijn opgenomen in de Waterfront Studio te Rotterdam. Het product is begin 2007 uitgekomen op speciale mini-cd’s en is ook gratis te downloaden van hun website.

OUDE OPTREDENS VAN Slashback

  • 04 feb `07
  • 18 feb `06

KOMENDE OPTREDENS VAN Slashback

Wij hebben geen informatie over komende shows van Slashback. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Slashback

Live gezien door: