Daa

Daan Stuyven kwam voor het eerst in the picture eind jaren ’80 met obscure bandjes en projecten zoals Citizen Kane, Running Cow, Volt en Supermarx, helaas allemaal hun tijd (te)ver vooruit. Midden jaren ’90 stampte hij samen met ex-dEUS-gitarist Rudy Trouvé de groep Dead Man Ray uit de Antwerpse grond.
Maar Daan moest en zou een solo-ei kwijt en brengt in 1999 de CD ‘Profools’ uit. Z’n voorkeur voor eigthies-electro, disco en de synthesizer vallen meteen op. Opvolger “Bridgeburner” is elektronischer en dansbaarder en levert Daan z’n eerste monsterhit “Swedish Designer Drugs” op.
In 2004 verschijnt z’n derde album “Victory”, een schot in de roos. Het album haalt zelfs de 2de stek in de Ultratoplijst. Single “Housewife” wordt een absolute culthit en “Addicted’” raakt zelfs in de lijst van populairste singles in Vlaanderen.
Begin dit jaar mocht hij het gala van de Sportpersoonlijkheid op TV1 afsluiten en slechts enkele weken later wordt ‘Victory’ verkozen tot beste album op de Zamu-awards. Dat soort ultieme popgoden willen we gerust 2 jaar na mekaar op ons podium hebben...

KOMENDE OPTREDENS VAN Daa

Wij hebben geen informatie over komende shows van Daa. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.