ARTIEST: Lavalu

Nederland

De reputatie van singer/songwriter Lavalu is haar vooruitgesneld; ze wordt door velen beschouwd als een nieuwe Nederlandse muzieksensatie. Dat schept verwachtingen, die ze echter zonder meer inlost op haar debuutalbum HOPE or liquid courage. 20 jaar klassieke pianolessen, 5 jaar zoeken naar een ander soort popmuziek, meer dan 200 optredens en vele repetities en schrijfsessies resulteerden uiteindelijk in een sfeervol, integer, eigenzinnig en prikkelend album.

Lavalu is een multitalent: ze acteert, zingt, speelt piano, componeert en schrijft. Als driejarige was ze niet van de toetsen weg te slaan en knutselde ze haar eigen deuntjes in elkaar. Zo’n 20 jaar lang studeerde ze intensief klassiek piano en had nimmer interesse in popmuziek. Tot het einde van haar pubertijd. Toen hoorde ze artiesten als Radiohead, Tori Amos en Moloko en dacht: ‘Aha! Dus zo kan het ook’. Vanaf dat moment raakte ze geïnspireerd om zelf te gaan schrijven en componeren en

In 2005 bracht ze onder de noemer Lavalu haar eerste EP Anxiety uit. Eind 2007 volgde de EP Now. Now leverde haar uiteindelijk een uitnodiging op van het Montreux Jazz Festival, waar Lavalu op het grootste buitenpodium stond geprogrammeerd tussen Grace Jones en B.B. King. Ook deed ze succesvolle shows op o.a. Noorderslag, Uitmarkt, Festival a/d Werf, Bimhuis en Paradiso.

Geboren in de VS, ‘the land of hope and dreams’, hield Lavalu altijd vast aan haar persoonlijke ‘hope and dream’ om een geheel eigen muziekstijl te ontwikkelen. “Ik heb 5 jaar gezocht naar muziek die iets toevoegt op wat al bestaat,” aldus Lavalu. “Ik heb diverse benamingen geprobeerd, van ‘Nu Pop’ tot en met 'jazzpoprocktriphop’, maar het dekte steeds niet de lading. Het popgenre is verweven met jazz, klassiek, triphop en andere muzikale elementen. Dus zeg maar als Radiohead die Tori Amos ten dans vraagt terwijl Miles Davis de maat slaat.”

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (88) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Lavalu. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (88) oude optredens

FOTO'S VAN Lavalu

Foto Lavalu te Olafur Arnalds - 1/6 - Ekko Foto Lavalu te Olafur Arnalds - 1/6 - Ekko Foto Lavalu te Olafur Arnalds - 1/6 - Ekko
 
Bekijk alle 3 foto's van Lavalu

Lavalu NIEUWS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: