In-Kata

In-kata is de nieuwe groep van de leden van quetzal.

Wannes Cré (ook gitaar bij 2000Monkeys), Jorg Strecker (ook gitaar en bas bij Creature With The Atom Brain) Mattias Cré en Bram Sigo hebben een fantastisch nieuw album klaar.
'Farewell Masquerade' werd opgenomen en geproducet door Tom Pintens (zita swoon,...) en is veel meer dan het logische vervolg op de drie tegendraadse quetzal releases (The messenger lies bleeding..., quetzal vs. starfish pool en Dead end Tracks op Conspiracy Records).
Farewell Masquerade is een uiterst eigenzinnige creatie, wars van trends en genre-definities. Subtiel ingenieus gitaargeweld, breekbaar en vernietigend, grensverleggend in complexe songstructuren en gedetailleerde arrangementen.
In-kata ondergaat vergelijkingen met groepen als Motorpsycho, Tool en The Mars Volta,...maar staat net als deze...
...buiten categorie!

Als quetzal brachten ze twee full cd's en een singel uit op het Antwerpse Conspiracy Records, tourden ze verschillende keren doorheen Europa en speelden ze met groepen als At The Drive In, Cave In, Nomeansno, Alice Donut, Kepone en The Victims Family.

OUDE OPTREDENS VAN In-Kata

  • 26 jul
  • 27 jan `13
  • 26 apr `10
  • 23 feb `07
  • 14 mei

KOMENDE OPTREDENS VAN In-Kata

Wij hebben geen informatie over komende shows van In-Kata. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN In-Kata

CD-RECENSIES

In-Kata Thanatopraxis cover

In-Kata - Thanatopraxis

Voor goede muziek moeten we tegenwoordig regelmatig naar onze zuiderburen uitwijken. De Belgen grossieren namelijk in rockbands met een afwijkend geluid. Ook In-Kata is zo’n band die een vrij...