Abbey Hoes

Nederland

Abbey Hoes (1994) is actrice, al noemt ze zichzelf liever een maker en verhalenvertelster. In 2014 won ze een Gouden Kalf voor Beste Actrice voor de titelrol in NENA. Ze speelde de hoofdrol in het televisiedrama Petticoat, waarmee ze haar tweede Gouden Kalf won. Andere films waarin ze de hoofdrol had zijn o.a. ‘Verliefd op Cuba’ en ‘De Koning van Katoren’. Ze speelde in Tv-series als ‘Zwarte Tulp’, ‘Van God Los’ en ‘Nieuwe Buren’. Momenteel schittert ze in de film ‘Buiten Is Het Feest’.

In 2020 brengt Abbey Hoes haar debuutalbum ‘Red Wine and Cigarettes’ uit. Het is een ode aan de country en Americana muziek waar ze zo dol op is. “Ik wil muziek maken die mensen op kunnen zetten met een wijntje, sigaretje erbij terwijl ze een kaartspelletje doen. Muziek met een chille vibe voor een fijne avond. Ik denk dat dat goed gelukt is.”

Fleetwood Mac, The Beach Boys, maar ook Billie Ray Cyrus, The Dixie Chicks en Chris Stapleton, dat zijn Abbey’s inspiratiebronnen. “De basis onder alles is dat countryachtige line dance-gevoel.

OUDE OPTREDENS VAN Abbey Hoes

  • 13 - 16   jan

KOMENDE OPTREDENS VAN Abbey Hoes

Wij hebben geen informatie over komende shows van Abbey Hoes. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

video's Abbey Hoes

Video: Actrice Abbey Hoes brengt debuutalbum 'Red Wine & Cigarettes' uit

Actrice Abbey Hoes brengt debuutalbum 'Red Wine & Cigarettes' uit

video's Abbey Hoes

Video: Actrice Abbey Hoes brengt debuutalbum 'Red Wine & Cigarettes' uit
videoActriceAbbey Hoesbrengtdebuutalbum'Red Wine...