Parachute

Nederland

Parachute is een jonge pop/rockband uit Amsterdam en heeft onlangs haar eerste EP (mini cd) uitgebracht (oplage: 1000 stuks). De EP Days In July is geproduceerd door René de Vries (a balladeer, at the close of every day) en gemixt door Martijn Groeneveld (Solo). De piano die te horen is, is een echte Bösendorfer vleugel (de Rolls Royce onder de piano's). Cristofori Piano's in Amsterdam stelde de piano en haar concertzaal speciaal voor de opnames beschikbaar. Tijdens het opnemen zijn aballadeer-leden Marinus de Goederen en Tijs Stehmann te hulp geschoten.

Days in July dankt zijn naam aan het nummer 'July' wat gaat over het mijmeren naar mooie momenten met een verloren liefde. De fraaie samenzang waar de band om geprezen wordt, is het beste te horen op 'In Search Of'. De pianospeelkunsten van Bas zijn op dit nummer en op het instrumentale 'Butterfly' te horen. Dat de band niet alleen maar ballads schrijft is te horen in het eerder genoemde 'July'. Inmiddels is het repertoire ook flink gegroeid. De nieuwe liedjes hebben uiteenlopende onderwerpen (en lijdende voorwerpen) getuige de titels 'Orpheus (Part II)' en 'Postcards From India'.

De muziek van Parachute is te omschrijven als pop/rock muziek en wordt soms vergeleken met Coldplay, Keane en Tom Helsen. De band wordt door critici geprezen om de fraaie samenzang, het pianospel en de mooie nummers.

OUDE OPTREDENS VAN Parachute

  • 29 feb `24
  • 22 feb `24
  • 15 feb `24
  • 18 jan `24
  • 02 nov `23
  • 11 mrt `06
  • 18 mrt `05
  • 03 feb `05

KOMENDE OPTREDENS VAN Parachute

Wij hebben geen informatie over komende shows van Parachute. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Parachute

CD-RECENSIES

Parachute Parachute cover

Parachute - Parachute

Als je als band met enige regelmaat een prominente plaats in het voorprogramma van grote namen krijgt, dan weet je dat je iets goed doet. Parachute kan een indrukwekkend lijstje vullen met acts...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: