David Katz & Ras Digby

Uit: London - Engeland    Genre(s): Reggae - reggae Reggae - ska

De in London woonachtige Amerikaan David Katz is schrijver, journalist en fotograaf. Hij schreef verschillende boeken over Reggae, geeft lezingen over Jamaicaanse muziek en cultuur en werkte mee aan een grote hoeveelheid documentaires en boeken.
Daar bovenop houdt de professor van de draaitafels. In Brixton organiseert hij de maandelijkse Dub Me Always avonden, waar hij de meest smaakvolle Ska, Rocksteady, Reggae en foundation dancehall uit de speakers tovert met de hulp van speciale gasten.

Ras Digby is een doorgewinterd artiest met ervaring die begint in de vroege jaren 70. Deze legendarische selector was in die periode ook mede-oprichter van Sir Jessus Sound uit West London. Zijn nauwe banden met Jamaicaanse producenten, en zelfs met Bob Marley and the Wailers verzekerden Jessus's toegang tot de coolste dub plates. In 1974 werd Sir Jessus's platenlabel opgericht.
Hoewel Sir Jessus Sound uiteindelijk uiteen viel, is Ras Digby altijd doorgegaan met platen draaien voor andere sound systems die meer dan verguld waren met zijn vaardigheden en enthousiasme. In zijn eigen woorden: "I am spreading the vibes, doing Jah work, continually."

David Katz & Ras Digby tegelijk op een podium is een klasse op zich waar je "U" tegen zegt.

OUDE OPTREDENS VAN David Katz & Ras Digby

  • 02 - 03   aug

KOMENDE OPTREDENS VAN David Katz & Ras Digby

Wij hebben geen informatie over komende shows van David Katz & Ras Digby. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.