ARTIEST: Kelis

Amerika

Kelis Rogers (*21 augustus 1980) is een Amerikaanse R&B-zangeres.

Kelis werd geboren in Harlem. Haar moeder Eveliss was jazzmuzikante, haar vader Kenneth een priester. Haar naam Kelis is een samentrekking van de voornamen van haar vader en haar moeder.

In 1999 zong ze mee op Got Your Money, een hit van Ol' Dirty Bastard van de Wu-Tang Clan. Eind 1999 bracht ze haar eerste album uit, Kaleidoscope. Hierop stond ook Kelis' eerste hit in Nederland, Caught out there. In 2001 volgde haar tweede album, Wanderland. Dit album werd geproduceerd door de Neptunes en bevat onder andere de kleine hit Young Fresh 'n New. Het album werd niet in de Verenigde Staten uitgebracht, en was geen succes. Dat gebeurde wel met Tasty uit 2003, waarop ze weer met de Neptunes samenwerkte, maar ook met o.a. Raphael Saadiq en Andre 3000 van OutKast. Hier kwamen de hits Milkshake,Trick me en Millionaire vanaf.

Kelis trouwde in 2005 met hiphopartiest Nas.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (32) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Kelis. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (32) oude optredens

FOTO'S VAN Kelis

Foto Kelis te De Wereld Draait Buiten 2014 Foto Kelis te North Sea Jazz 2014 - dag 3 Foto Kelis te Pukkelpop 2010 Foto Kelis te North Sea Jazz 2014 - dag 3 Foto Kelis te North Sea Jazz 2014 - dag 3 Foto Kelis te North Sea Jazz 2014 - dag 3
 
Bekijk alle 10 foto's van Kelis

Kelis NIEUWS

Al het Kelis nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: