Iggy & The Stooges

 • Iggy & The Stooges
  Pinkpop Classic 2010
  © Erik Luyten
 • Iggy & The Stooges
  Pinkpop Classic 2010
  © Erik Luyten
Uit: Detroit - Amerika

The Stooges worden in 1967 opgericht door James Osterberg, Ron en Scott Asheton en Dave Alexander. Osterberg neemt al snel de artiestennaam Iggy Pop aan. Het eerste optreden van de band is tijdens een Halloween concert aan de universiteit van Michigan.

In 1968 tekent de band een contract bij Elektra en een jaar later wordt een titelloos debuutalbum uitgebracht. Het album, dat geproduceerd is door John Cale krijgt slechte kritieken en het verkoopt ook niet goed. In 1970 verschijnt het album Fun House. Ook dit album wordt door zowel pers als publiek slecht ontvangen.

Na de twee slecht ontvangen albums besluit de band de line-up uit te breiden met een extra gitarist en een toetsenist. The Stooges zijn inmiddels allemaal flink aan de drugs en mede hierdoor werden hun live optredens nog onvoorspelbaarder dan ze al waren. Vanwege alle drugproblemen en de tegenvallende verkopen laat Elektra de band vallen. De band last hierna een pauze in.

In 1972 ontmoet Iggy David Bowie die dan op het hoogtepunt van zijn carrière is. Hij neemt Iggy mee naar Engeland en hier tekent deze een contract met Columbia. De band gaat opnieuw optreden, maar nu als Iggy & The Stooges. Het album Raw Power verschijnt in 1973. Het verkoopt slecht, maar zal een grote invloed hebben op latere generaties muzikanten. Na vele maanden toeren gaat de band in 1974 uit elkaar. Eén van de laatste optredens verschijnt op het livealbum Metallic K.O..

Iggy gaat solo en scoort een paar grote hits waaronder ‘Lust For Life’ in 1977. In 2003 brengt hij het album Skull Ring uit. Hierop spelen de Asheton broers mee en hiermee is de reünie van The Stooges een feit. De band gaat voor het eerst sinds 1974 weer op tournee.

In 2005 gaat de band weer op tournee en speelt onder andere op het Reading festival. In 2006 speelt de band op Lowlands. Het optreden wordt door velen gezien als het beste van het festival.

OUDE OPTREDENS VAN Iggy & The Stooges

 • 02 - 11   aug
 • 25 - 29   jun
 • 10 - 19   aug
 • 03 - 05   aug
 • 13 - 15   jul
 • 28 - 31   jul
 • 06 - 09   jul
 • 02 - 03   jul
 • 17 - 19   jun
 • 10 - 12   jun
Beijk alle oude (25) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Iggy & The Stooges

Wij hebben geen informatie over komende shows van Iggy & The Stooges. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Iggy & The Stooges

Beijk alle oude (25) oude optredens

FOTO'S VAN Iggy & The Stooges

Foto Iggy & The Stooges te Pinkpop Classic 2010 Foto Iggy & The Stooges te Pinkpop Classic 2010 Foto Iggy & The Stooges te Pinkpop Classic 2010 Foto Iggy & The Stooges te Pinkpop Classic 2010 Foto Iggy & The Stooges te Lowlands 2006 Foto Iggy & The Stooges te Iggy & The Stooges - 2/9 - Watt
 
Bekijk alle 25 foto's van Iggy & The Stooges

Iggy & The Stooges NIEUWS

Al het Iggy & The Stooges nieuws

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: