MOZAIT

Uit: Luca, Toscane, - Italië

Mozait bestaat uit vijf professionele muzikanten:Neco Novellas (zang),Marco Bachi(bass and double bass),Paolo Sodini(gitaar),Filippo Guerrieri(keyboards) en Piero Perelli(drums en percussie).
De naam Mozait is geïnspireerd op de gedachte aan een mozaïek, waarvan de steentjes staan voor de ervaring en de invloed van elke muzikant individueel. Samen, als band, produceren zij een uniek resultaat.
Mozait is tevens een knipoog naar de landen van herkomst en de culturen van haar leden:Moza staat voor Mozambique en It voor Italië.
Wat begon als een project zag het levenslicht in 2013 toen vier leden samen kwamen om te experimenteren met fusion tussen authentieke Afrikaanse ritmes en soul, R&B, Blues en Jazz.
Korte tijd later begonnen de muzikanten hun ideeën en intuïtief gekozen klanken te transformeren tot iets concreets en de eerste instrumentale stukken werden opgenomen.
In 2014 onmoetten de muzikanten de in Mozambique geboren zanger en gitarist Neco Novellas. Hij wordt de baritonstem waar de band naar op zoek was en begint met het schrijven van songteksten en de eerste regels muziek voor een album,in nauwe samenwerking met producent Filippo Guerrieri.
Mozait viert hun verbond met hun debuutalbum Pure Water,11 originele tracks opgenomen op de zonnige heuvels van Toscane.
Nu,na bijna drie jaar van hard werken,liefde en aandacht is de band klaar om wereldwijd de podia te gaan betreden.
De kenmerkende sound van Mozait komt door het gebruik van niets dan analoge apparatuur: er is geen gebruik gemaakt van ‘plug ins’,‘samples’of ‘loops’ bij de opnames van ‘Pure Water’.
The band nodigt je uit om je mee te laten nemen op een reis door tijd en ruimte,naar hun eigen muzikale universum,gevormd door harmonieën uit verre oorden, exotische smaken en de invloeden van de makers van onze muziekgeschiedenis: Joe Zawinul, Richard Bona, Bob Marley, Jeff Beck, Ben Harper en vele anderen.

KOMENDE OPTREDENS VAN MOZAIT

Wij hebben geen informatie over komende shows van MOZAIT. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.