VERSLAG: Bullet For My Valentine - 22/6 - Paradiso

print
mail to friend

VERSLAG: Bart Notermans  

Bullet For My Valentine - 22/6 - Paradiso

Met een nieuw album op zak speelt de grootste metalband uit Wales, Bullet For My Valentine in een bijna uitverkocht Paradiso. Het nummer 'Scream Aim Fire' van het gelijknamige nieuwe album van Bullet For My Valentine doet het meteen goed als opener van de show.

In het begin lijkt de zang niet goed in de mix te zitten, maar gelukkig is dat meteen na het eerste nummer opgelost. Daarna is het geluid gedurende de rest van de show dik in orde. De band oogt niet zo enthousiast en dat is vreemd als je je bedenkt dat ze in een zaal als Paradiso mogen spelen!

Het publiek maakt het niets uit; zij zingen de oudere nummers als 'Suffocating Under Words Of Sorrow' en 'Tears Don't Fall' met volle overtuiging mee. Ook nieuwer werk wordt gelukkig niet geschuwd; zanger Matthew Tuck vraagt dan ook mee te zingen met bekende teksten. De set bestaat uit een goed uitgebalanceerde mix van oude en nieuwe nummers, waarmee ze de aandacht van het publiek goed vast weten te houden.

Ondanks de eerdere stemproblemen van Tuck gedurende de opnames van 'Scream Aim Fire', lijkt zijn stem live minder anders dan op het album. Technisch klinkt het allemaal prima, al lijkt de drummer het tempo niet altijd bij te kunnen houden vandaag.

Twee jaar geleden zag ik de band voor het eerst op een podium in Nederland en toen was ik onder de indruk van hun overtuigende rockshow. Nu, twee jaar later, kan ik vaststellen dat ze er alleen maar op vooruit zijn gegaan.

FOTOGRAFIE: Bart Notermans  

Bullet For My Valentine foto Bullet For My Valentine - 22/6 - Paradiso Bullet For My Valentine foto Bullet For My Valentine - 22/6 - Paradiso Bullet For My Valentine foto Bullet For My Valentine - 22/6 - Paradiso Bullet For My Valentine foto Bullet For My Valentine - 22/6 - Paradiso Bullet For My Valentine foto Bullet For My Valentine - 22/6 - Paradiso Bullet For My Valentine foto Bullet For My Valentine - 22/6 - Paradiso Bullet For My Valentine foto Bullet For My Valentine - 22/6 - Paradiso Bullet For My Valentine foto Bullet For My Valentine - 22/6 - Paradiso Bullet For My Valentine foto Bullet For My Valentine - 22/6 - Paradiso
 
 
volgende reviewfestival logo

KUBUS & BANGBANG - 20/6 - EFFENAARKubus en BangBang blijven het goed doen in het Nederlandse clubcircuit. Reden...

festival logovorige review

GIRLS IN HAWAII - 19/6 - 013 België kent vele goede bands. Het houdt na dEUS en Soulwax niet op, want ook...