VERSLAG: The Long Blondes - 23/4 - Melkweg

print
mail to friend

VERSLAG:

The Long Blondes - 23/4 - Melkweg

Voor een jonge bandjes is het altijd een hele eer om als voorprogramma te spelen in de Melkweg. Zelfs als je als band zijnde de hoofdact (zoals hier The Long Blondes) eigenlijk niet kent. Zo ook voor I Kissed Charles, dat helemaal uit Meppel naar Amsterdam kwam rijden om een halfuurtje te spelen. Muzikaal laat de jonge band zich beinvloeden door een scala aan hippe acts, waaronder Be Your Own Pet, The Killers, CSS en Shout Out Louds, en dat hoor je ook wel terug in de frisse, soms punkachtige popliedjes, die meer dan eens worden opgeleukt door de zoemende Korg van de lieflijk uitziende zangeres Charlot. Een Nederlands bandje om in de gaten te houden!

Wanneer je met drie brunettes een bandje begint, dan lijkt de naam The Long Blondes niet de meest voor de handliggende. Maar het eigenwijze vijftal uit Sheffield dat zich daadwerkelijk The Long Blondes noemt (zoals gezegd, drie bruinharige dames plus twee heren) vond die tegenstelling blijkbaar wel grappig. Daarnaast wordt bij het beluisteren van de muziek van het kwintet duidelijk dat in de bandnaam ook een van diens belangrijkste muzikale voorbeelden naar voren komt, namelijk Blondie. En dan vooral hele vroege Blondie. Maar ook muziek van The Cure, uit ongeveer diezelfde periode, klinkt her en der door in de goed te behappen en vaak sfeervolle popliedjes van The Long Blondes.

Het vele nieuwe materiaal van The Long Blondes overheerst een groot deel van het optreden, vooral de eerste helft, waardoor het publiek wat schroom reageert. Ook de dansbaarheid van een aantal nieuwe nummers is beduidend minder dan van singles als 'Giddy Stratospheres' en 'Once And Never Again'. Naarmate de show vordert, echter, komt ook het publiek wat meer los en lijkt het vijftal dan eindelijk grond te winnen. The Long Blondes is zo'n bandje dat je zeker eens gezien moet hebben, zeker als je liefhebber bent van alles dat retro is of brunette. Maar ook als je voorkeur uitgaat naar blond is er nog genoeg te genieten.

FOTOGRAFIE:

The Long Blondes foto The Long Blondes - 23/4 - Melkweg The Long Blondes foto The Long Blondes - 23/4 - Melkweg The Long Blondes foto The Long Blondes - 23/4 - Melkweg The Long Blondes foto The Long Blondes - 23/4 - Melkweg
 
 
volgende reviewfestival logo

KT TUNSTALL - 29/4 - PARADISOLater dit jaar zal KT Tunstall nog op Pinkpop staan, maar op 29 April stond...

festival logovorige review

DANKO JONES - 24/4 - PARADISO Danko Jones heeft al een aardige naam in het hard rock circuit. Een...