VERSLAG: Absynthe Minded - 23/9 - Mezz

VERSLAG: Bas van Poppel  

Absynthe Minded + Sarah Ferri

Als onderdeel van een korte tournee van zes optredens doet de Belgische popformatie Absynthe Minded de Bredase Mezz aan, met vanavond als voorprogramma de Vlaamse singersongwriter Sarah Ferri. Vergezeld door gitarist Jo Mahieu weet ze het gezellig kletsende in het begin moeilijk stil te krijgen. Maar wanneer Ferri achter de piano kruipt komt er wat vlotter werk aan bod en wordt het al snel stil in de zaal, uitgezonderd applaus tussen de nummers door. Deze zangeres gaan we vast en zeker vaker op de Nederlandse podia zien.

Wanneer Sarah Ferri het podium verlaat wordt er een soort intro van het hoofdprogramma ingezet, dat een half uur duurt en klinkt alsof er backstage een techno feest gaande is. Een leuk alternatief voor normaal, wanneer dj’s wat pop en rock liedjes draaien. Wanneer Absynthe Minded het podium beklimt begint de band zonder aankondiging direct te spelen.

De muziek van het vijftal is niet de pop of rock die je kent van bands als Kane en Direct, de nummers van deze Vlamingen variëren van stevige rock tot ingetogen folk en pop, waarbij instrumentaal van alles uit de kast wordt gehaald. Van basgitaar en contrabas, tot viool en elektronische drums. De tournee is vooral ter ondersteuning van de meest recente plaat ‘As It Ever Was’, waar een aantal erg sterke nummers op staan als ‘Space’ en ‘Little Rascal’. De band is niet heel druk met het publiek, en speelt in hoog tempo een behoorlijke lijst werk er door heen. Naast het nieuwere werk komen ook bekendere nummers aan bod, zoals ‘My Heroics, Part One’ en ‘Envoi’, hoewel de nieuwe plaat van voor deze hits niet onder doet.

Bert Ostyn en zijn band blijven bewijzen dat ze tot de top horen van de Belgische popmuziek. Heb je de kans om ze live te zien komend jaar? Mis het niet!

 

MOSS - 21/9 - METROPOOLMoss gaf een prachtig optreden in het Hengelose Metropool, en Podiuminfo was...

GALLOWS - 20/9 - SUGAR FACTORY Gallows is terug en daar hoort natuurlijk ook een show op Nederlandse bodem...