VERSLAG: ZOOmeravond: Moss - 25/8 - Artis

print
mail to friend

VERSLAG: Saskia Ligthart  

ZOOmeravond: Moss - 25/8 - Artis

Zo druilerig als het weerbeeld van de afgelopen dag was, zo geslaagd was het optreden van Moss in Artis. De Amsterdamse indiepopband vormde de muzikale act tijdens de laatste ZOOmeravond. De dierentuin sloot hiermee een succesvolle reeks van acht zomerse zaterdagavonden af.

Nog amper een week terug speelden de mannen in de bloedhitte van Lowlands, waar zij zondags de Alpha-tent mochten openen. Vandaag treedt Moss voor amper honderdvijftig man op in minimale setting. De band staat gesitueerd in een prieel nog geen vijf meter van het publiek af. Deze omgeving waarin de show zich afspeelt blijkt later zijn vruchten af te werpen.

De avond start na enige vertraging met het nummer ‘What You Want’. Moss wordt door middel van een luidruchtig applaus met open armen ontvangen. Dat brengt de sfeer er goed in waarop drummer Finn Kruijning vertelt over zijn geschiedenis met Artis. Hij heeft lang in de keuken van de dierentuin gewerkt en grapt dat hij dit optreden als “emotioneel beladen” ervaart. En waar Kruijning jarenlang elke dag hier aanwezig was, bekent zanger Marien Dorleijn dat dit pas zijn tweede keer in Artis is.

Maar, hoe vaak de bandleden wel of niet in de dierentuin zijn geweest maakt voor vanavond niks uit. Moss voelt zich thuis en geeft zich makkelijker over aan het publiek dan afgelopen seizoen op de festivals gebeurde. De interactie is meer aanwezig en dat is ergens ook wel logisch, met een publiek waarmee je direct kan communiceren. Gevoelige nummers als ‘Give Love To The Ones You Love’ en ‘The Hunter’ passen precies in het plaatje. De setlist bestaat niet alleen uit hun nieuwste werk van ‘Ornaments’, maar wordt goed afgewisseld met nummers als ‘Angry Young Man’ van ‘Never Be Scared/Don’t Be A Hero’.

Alles klopt, de akoestiek is perfect en ook de regen die zich af en toe laat zien lijkt niemand te deren. Behalve de flamingo’s op de achtergrond dan, die ondertussen hun schuilplekje onder een grote treurwilg vinden. Van jong tot oud is aanwezig, en de allerkleinsten dansen er op hun manier op los. Met het inmiddels licht voorspelbare ‘I Like The Chemistry’ sluit Moss een avond af om trots op te zijn. Het publiek verlaat het prieeltje met een lach en herinnering die niet snel vergeten wordt.

FOTOGRAFIE:

 foto ZOOmeravond: Moss - 25/8 - Artis Moss foto ZOOmeravond: Moss - 25/8 - Artis Moss foto ZOOmeravond: Moss - 25/8 - Artis Moss foto ZOOmeravond: Moss - 25/8 - Artis Moss foto ZOOmeravond: Moss - 25/8 - Artis Moss foto ZOOmeravond: Moss - 25/8 - Artis Moss foto ZOOmeravond: Moss - 25/8 - Artis Moss foto ZOOmeravond: Moss - 25/8 - Artis  foto ZOOmeravond: Moss - 25/8 - Artis  foto ZOOmeravond: Moss - 25/8 - Artis
 
 
volgende reviewfestival logo

RANCID - 3/8 - MELKWEGVrijdagavond drie augustus stonden de punkrock helden van Rancid in een...

festival logovorige review

SUMMER NIGHTS: CHARLY LUSKE - 25/7 - WALIBI HOLLAND Elke Walibi Summer Nights-editie heeft een optreden van een artiest. Bij het...