VERSLAG: Jon Oliva's Pain - 13/07 - 013

print
mail to friend

VERSLAG: Bas van Poppel  

Jon Oliva's Pain + Max Pie + Kingcrow

Het uit Italië afkomstige Kingcrow betreed het podium een half uur eerder dan gepland, en dus voor een nagenoeg lege zaal. Er zit helaas weinig power in de powermetal die de band speelt. Een ruim half uur speelt de band wat liedjes om zo rustig als het begon, het podium te verlaten.

Ala tweede speelt vanavond de Belgische band Max Pie. De Wallonische band is qua techniek een stuk beter dan hun voorgangers, maar de vergelijking die 013 maakt met Rhapsody of Fire en Sonata Arctica is nog niet binnen bereik. De band is een redelijke opwarmer voor vanavond, maar het wachten is op Jon Oliva.

Jon Oliva's Pain plays The Hall Of The Mountain King; dat staat bovenaan de affiche van deze avond. Oliva & co vieren het 25 jarig jubileum van de legendarische plaat met deze korte tournee. Tilburg krijgt een show van anderhalf uur voorgeschoteld. Genoeg tijd om naast het album, dat ze integraal spelen, ook nog wat ander werk van Savatage te spelen, aangevuld met twee nummers van zijn huidige band en sideproject Blood Butcher.

Pas halverwege de set wordt echt begonnen aan The Hall Of The Mountain King en dan wordt het publiek ook gelijk wakker. De ruim duizend mensen in de zaal krijgen van de vrolijke Oliva te horen die de nummers aan elkaar praat, en de set staat dan ook als een huis.

Ondanks dat de voorprogramma's niet in de buurt kwamen van de hoofdact, was dit concert dankzij Oliva zeker de moeite waard. Het is slechts wachten tot hij weer terug in 013 staat.

 
volgende reviewfestival logo

THE LOW ANTHEM - 16/07- STEVENSKERKOok dit jaar zijn er weer mooie concerten in de Nijmegense Stevenskerk als...

festival logovorige review

THE HOT STEWARDS - 07/07 - ATAK Nog 1 keer kwamen ze een feest bouwen in het Oosten. En daar was Podiuminfo...