VERSLAG: Lisa Hannigan - 3/6 - Mezz

print
mail to friend

VERSLAG: Richard Mathijssen  

Lisa Hannigan - 3/6 - Mezz

Ze voelt zich thuis in Nederland, dat mag wel gezegd worden. Na optredens in januari en april is Lisa Hannigan voor de derde keer hier op tournee. Vanavond staat ze in de Mezz in Breda die opvallend genoeg niet heel erg gevuld is.

Hannigan zal het echter een zorg zijn. Nadat ze het eerste nummer (‘Little Bird’) solo speelt voor een doodstille zaal, komt de band op het podium en bewijzen de heren en dame dat iedereen die thuis is gebleven de verkeerde keuze heeft gemaakt. Dat komt, naast de muzikale kwaliteit, vooral door het enthousiasme waarmee zowel Lisa Hannigan als haar band staan te spelen. Stuk voor stuk kijken ze alsof ze voor het eerst op een podium staan en eindelijk hun ding mogen doen.

Je kan een hele avond besteden aan het kijken naar de gezichtsuitdrukkingen van Hannigan als ze speelt en dat verveelt geen seconde. Je kunt zeggen “Mannen willen haar, vrouwen willen haar zijn”, maar eigenlijk willen mannen haar ook gewoon zijn. Een van de hoogtepunten is het prachtige ‘O Sleep’ (gezongen met voorprogramma Rhob Cunningham) van het laatste album Passenger.

Speciaal voor John Smith (de Engelsman in de band), die door de tour de feestelijkheden rondom het jubileum van koningin Elizabeth moet missen wordt ‘Safe Travels (Don’t Die)’ aan de koningin opgedragen.

Tijdens de toegift brengt de band een eerbetoon aan de eerder dit jaar overleden Levon Helm. Met een indrukwekkende versie van ‘The Night They Drove Old Dixie Down’ wordt wederom aangetoond dat hier muzikanten staan, die het nog oprecht fijn vinden dat ze muziek mogen maken. En dan is het ook oprecht fijn om daarbij aanwezig te mogen zijn.

 
volgende reviewfestival logo

KILLSWITCH ENGAGE - 31/5 - TIVOLIKillswitch Engage kwam langs in Tivoli. Podiuminfo was erbij voor een verslag...

festival logovorige review

CLUB 3VOOR12 EINDHOVEN - 2/6 - EFFENAAR Een clubavond georganiseerd door 3VOOR12 met drie toffe nieuwe Eindhovense...