VERSLAG: KT Tunstall - 15/03 - Melkweg

Podiuminfo was aanwezig bij KT Tunstall in Melkweg voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 15 foto's.

VERSLAG: Kim Raven  

KT Tunstall - 15/3 - Melkweg

KT Tunstall speelt eindelijk weer in Nederland, in een uitverkochte Melkweg. In 2008 was voor het laatst op Pinkpop. In 2010 bracht ze de cd Tiger Suit uit en dus is het nu tijd voor een bezoekje aan Nederland. The Pictish Trail opende de avond en zorgde voor een goede sfeer. Het publiek is erg blij als om negen uur dan eindelijk KT Tunstall, inclusief haar band, begint.

Ze is erg vrolijk het hele optreden en roept continu dingen als "de lente is begonnen in Amsterdam" en "ik zie overal mensen drinken, hoeven jullie niet naar je werk op dinsdag?". Ze maakt dus continu grapjes en stelt het publiek erg op hun gemak. De rest van de band is er alleen om te spelen, en doet die taak met overgave en perfect. Het is mooi om te zien hoe KT Tunstall het publiek vermaakt. Muzikaal is het ook erg fijn om naar te luisteren. Geen enkele valse noot gehoord. Vooral liedjes van het album Tiger Suit passeren de revu.

Bij het 'nieuwe' (er staat al een versie op YouTube van een jaar geleden) akoestische nummer 'Scarlet Tulip' vertelt KT Tunstall dat ze een nieuw niet uitgebracht liedje gaat spelen, maar dat hij vast straks op YouTube staat. Zou ze zelf niet op YouTube kijken? Ze staat helemaal in haar eentje op het podium en pakt het publiek met gemak in. Een echt kippenvelmoment.

Daarna gaat ze akoestisch door met haar grootste hit 'Black Horse And The Cherry Tree' waarmee iedereen uit volle borst meezingt, zelfs op het balkon. Halverwege komt de rest van de band erbij. Voor velen in het publiek het hoogtepunt.

Na een uur en een kwartier is het tijd voor een toegift. Het voorprogramma doet mee aan de cover 'Close To Me' van The Cure in de toegift. Door de gekke dansjes van The Pictish Trail vergeet KT Tunstall even dr tekst, maar herstelt snel. De mensen beginnen alleen pas weer mee te zingen bij het laatste nummer 'Suddenly I See', het nummer waarmee KT Tunstall haar toegift en show eindigt. Een mooie vrouw met humor en een prachtige stem, hopelijk vond ze Amsterdam zo leuk dat ze snel weer terug komt.

FOTOGRAFIE: Marcel Poelstra  

12
KT Tunstall foto KT Tunstall - 15/03 - Melkweg KT Tunstall foto KT Tunstall - 15/03 - Melkweg KT Tunstall foto KT Tunstall - 15/03 - Melkweg KT Tunstall foto KT Tunstall - 15/03 - Melkweg KT Tunstall foto KT Tunstall - 15/03 - Melkweg KT Tunstall foto KT Tunstall - 15/03 - Melkweg KT Tunstall foto KT Tunstall - 15/03 - Melkweg KT Tunstall foto KT Tunstall - 15/03 - Melkweg KT Tunstall foto KT Tunstall - 15/03 - Melkweg KT Tunstall foto KT Tunstall - 15/03 - Melkweg KT Tunstall foto KT Tunstall - 15/03 - Melkweg KT Tunstall foto KT Tunstall - 15/03 - Melkweg
 
12
 

WATAIN & SHINING - 13/3 - DE KADEZondag 13 maart stonden de Zweedse acts Watain en Shining vergezeld van het...

RISE AGAINST - 13/3 - 013 Rise Against speelde voor een uitverkocht 013 en natuurlijk was Podiuminfo...