VERSLAG: Xzibit - 21/12 - P3

VERSLAG: Marcel Kamphuis  

Xzibit - 21/12 - P3

Het is gespannen in Purmerend. De plaatselijke concertzaal haalt de grootste naam ooit binnen en het verloopt allemaal niet zoals gehoopt. Eigenlijk had grootmeester Xzibit gisteren al moeten optreden in P3 Purmerend, maar helaas werd zijn vlucht naar Amsterdam geannuleerd in verband met de ernstige sneeuwval. De fans zijn vandaag opnieuw opgetrommeld en staan gespannen te wachten. En niet alleen de bezoekers, zo ook de medewerkers van de zaal, trots lopen ze op het podium het geluid te controleren. Maar het staat toch wat knullig, de dunne blanke pubers tussen de grote dikke en zwarte crew van de headliner.

De Amerikaan krijgt vandaag een grootse opkomst. Minutenlang wordt het publiek opgefokt door de DJ en terwijl er veel rook door de zaal raast, staat het publiek met X-gebaren klaar om hem te ontvangen. De hiphopper, acteur en televisiepersoonlijkheid heeft vandaag zijn vrienden Jelly Roll, Young De en dj Fingaz meegenomen. Opvallend is dat de drie heren regelmatig vragen om de handen in de lucht te doen, normaal zouden zulke verzoekjes genegeerd worden, maar vanavond durft niemand de agressieve rappers te negeren. De gehele zaal gaat uit zijn dak en ook Xzibit ziet het. ‘Ik weet niet of het de wiet is, ik weet niet of het komt door de lange reis, maar ik heb het echt naar m’n zin hier op het podium.’

Alvin Nathaniel Joiner is vooral bekend vanwege het presenteren van MTV-show Pimp My Ride, maar maakt momenteel zijn comeback als muzikant. In 2010 brengt hij zijn zevende plaat “Hurt Locker” uit en is deze druk aan het promoten in Europa. De nieuwe nummers hebben vandaag een belangrijke rol in de set en zijn opvallend luider en grimmiger. ‘Vinden jullie het erg dat ik een nieuw nummer op jullie loslaat?’ Gelukkig niet.

Xzibit trapt vandaag zijn Nederlandse tour af in Purmerend, waarna hij ook nog Den Haag en Zwolle aandoet. En hoewel Purmerend misschien niet een echte hip-hopstad is, weet hij heel de zaal mee te krijgen. Dat moet veel beloven voor de andere steden. Laten we ook vooral hopen dat de plaatselijke concertzaal de rits aan grote Amerikaanse artiesten gaat voortzetten en dat we vaker kunnen afreizen naar de P3.

 

JOHAN - 20/12 - EFFENAARAan alles komt een eind, ook aan Johan. 2 dagen voor hun laatste optreden in...

POLVO - 16/12 - TIVOLI Deze avond staat Tivoli De Helling in het teken van bands die terug zijn van...