RECENSIE: Ghostface Killah & Adrian Young - Twelve Reasons To Die

Cover Ghostface Killah & Adrian Young - Twelve Reasons To Die
recensie cijfer 2013-05-03 Voor Twelve Reasons To Die heeft Ghostface Killah de handen ineen geslagen met producer Adrian Younge. Laatstgenoemde imponeerde de afgelopen paar jaar met producties die het midden hielden tussen filmscores en de psychedelische soul van de jaren ’70. Twelve Reasons To Die is, geheel in deze lijn, een soundtrack voor een fictieve film. Wu-Tang rapper Ghostface Killah mag op komen draven als verhaalverteller. Daarbij wordt de rapper ondersteund door vele oude Wu-Tang bekenden. Onder andere U-God, Inspectah Deck en Masta Killa komen langs.

De verschillende rappers laten zich van hun beste kant horen. Ghostface Killah weet vanaf het eerste moment te boeien. Rustig rappend begeleid hij de luisteraar door verschillende spannende scènes. Ook de gastbijdragen zijn kundig gekozen, niemand valt buiten de boot.

De producties van Adrian Younge weten daarbovenop een heerlijke sfeer te bouwen. De beats voelen grimmig aan en de refreintjes bezorgen je koude rillingen. Het vrouwelijke gegil op ‘I Declare War’ jaagt je op een heerlijke manier angst aan. Dit geldt tevens voor het refrein van ‘Revenge Is Sweet’ waarin ook de hogere tonen opgezocht worden.

Vorig jaar produceerde de RZA nog zijn eerste Kung-Fu film. Met Twelve Reasons To Die, dat op zijn label uitgebracht wordt en waar de Wu-Tang rapper als co-producer zijn bijdrage levert, wordt duidelijk dat de Wu-Tang Clan leden nog lang niet klaar zijn met het film thema. De manier waarop de sfeer van Ennio Morricone samen gaat met de kenmerkende grimmige Wu-Tang raps is perfect uitgevoerd. Hierdoor bekoort de cd van begin tot einde en is hij, net zoals een goede film, afgelopen voordat je het weet. Dat het verhaal aanvoelt als een aantal losse scènes valt makkelijk te vergeven.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Ghostface Killah & Adrian Young Label:Bertus
Cover Har mar superstar - Bye Bye 17

Har Mar Superstar - Bye Bye 17De eerste aanblik van de hoes van Bye Bye 17 van Har Mar Superstar wekt...

Cover Deadstring Brothers - Cannery Row

Deadstring Brothers - Cannery Row De van oorsprong uit Detroit afkomstige band Deadstring Brothers verhuisde...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT