RECENSIE: Yoshimi! - Bottelaars En Beesten

Cover Yoshimi! - Bottelaars En Beesten
recensie cijfer 2013-04-10 Yoshimi! is de artiestennaam van de Rotterdamse muzikant Niek Hilkman. In 2007 debuteerde hij als Yoshimi! met de EP Alive And In Extacy en twee jaar later verscheen zijn eerste langspeler, Milkshakes At The Pizzeria. In 2011 bracht Hilkman met Sowieso zijn tweede album uit. Inmiddels zijn we alweer twee jaar verder en in die tijd heeft Hilkman zich op verschillende andere projecten gestort. In een nostalgische bui heeft hij echter nog eens goed in de archieven gezocht en wat hij daarin vond, heeft hij nu bijeen gebracht op Bottelaars En Beesten. Deze titel lijkt geïnspireerd op Goochelaars & Geesten, de verzamelaar met losse en overgebleven liedjes die Spinvis in 2007 uitbracht.

De nummers op Bottelaars En Beesten werden tussen 2007 en 2012 opgenomen onder de naam Yoshimi!. Een aantal van deze nummers verscheen eerder op verzamelaars en samplers, het merendeel werd niet eerder uitgebracht. De muziek op Bottelaars En Beesten laat zich omschrijven als lofi indierock. Dit geldt zeker voor nummers als ‘Johnny Johnny Johnny (Ain’t Dead)’ en ‘Grey’. Deze songs zijn vrij luchtig, maar ‘Grey’ heeft wel een behoorlijk stevig eind.

In ‘Girls In Hot Weather’ klinkt Yoshimi! wat minder luchtig. Deze song is zelfs vrij neerslachtig en doet wel een beetje aan The Vaselines denken. Het eveneens vrij sombere ‘No Way Around That’, was eerder te horen op Hark Too. Op dit album brachten verschillende artiesten een eerbetoon aan Wim T. Schippers en ‘No Way Around That’ is dan ook origineel van hem. De andere cover op Bottelaars En Beesten is helaas een stuk minder geslaagd. Het betreft hier een nogal flauwe uitvoering van ‘Walk Of Life’ van Dire Straits.

In het instrumentale ‘Hey Hey’ horen we de meer elektronische kant van Yoshimi!. Het nummer valt vooral op door de lekkere percussie en het Grandaddy-achtige keyboardje. Ook ‘Altijd Wat (En Dat Is Dat)’ is een afwijkende song. Hierin horen we harde, gruizige gitaren met daarachter een Nederlandstalige tekst. De noisy gitaren in dit nummer doen wel een beetje denken aan die op Moby’s Animal Rights.

Bottelaars En Beesten eindigt met een live-versie van ‘Doe De Krab’. Dit nummer is echt te flauw voor woorden en vormt het absolute dieptepunt van het album. Verder bevat deze plaat vol overblijvertjes best een paar leuke songs, maar ook een paar die duidelijk wat minder zijn. Bottelaars En Beesten is wellicht leuk voor de fans van Yoshimi!, maar andere mensen kunnen deze cd met een gerust hart laten staan.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Yoshimi! Label:YCR
Cover Boring Pop - Boring Pop

Boring Pop - Boring PopOp 23 maart 2013 was de release party van de eerste full length elpee van de...

Cover Amplifier - Echo Street

Amplifier - Echo Street Wat heeft het toch altijd veel commentaar tot gevolg als een geliefde band...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT