RECENSIE: Malted Milk - Get Some

print
mail to friend
Cover Malted Milk - Get Some
recensie cijfer 2012-06-17 Malted Milk is een Franse bluesband die zich de afgelopen jaren heeft omhooggewerkt tot de top van haar nationale bluesscene. In deze hoedanigheid wist de groep in Amerika de finale van de Memphis International Blues Challenge reeds te bereiken en was het ook al de achtergrondband van Big Joe Turner.

Bij de eerste luisterbeurt van de nieuwe schijf Get Some valt het geen seconde op dat het hier een Franse muziekband betreft. Allebei de zangers hebben perfecte Engelse accenten en de blues wordt gespeeld alsof het door de grote voorbeelden zelf gedaan wordt. Ouderwetse blues vloeit voortreffelijk samen met de ruim aanwezige funkelementen. Met name de zeer sterke blazers maken Get Some een aangename plaat om naar te luisteren. ‘Hope She Believes In Me’ is een ouderwets soulnummer in de stijl van Otis Redding en Wilson Pickett. Het lekkere gitaardeuntje wordt perfect aangevuld met de blazers die om de zoveel seconden opduiken. Nergens zijn ze overdadig aanwezig. In het meer naar rock and roll neigende ‘Touch You’ weten deze zelfde blazers het geheel ineen keer een opzwepend element mee te geven. Hier valt er dan duidelijk een vleugje Lenny Krevitz te horen.

Malted Milk is een nieuwe band die het duidelijk in zich heeft om het op internationale bluesfestivals goed te gaan doen. Hoewel ze op aangename wijze de funk in de blues weten te integreren heeft de groep het waarschijnlijk niet in zich om het niveau van randprogramma te overschrijden. Om dat te bereiken zal de muziek toch wat minder clean moeten worden en zal het gezelschap meer een eigen geluid moeten creëren. Desondanks is de aangename mix van soul, funk en blues zeker een aanrader voor de zomerse namiddag. Het gezelschap weet ervoor te zorgen dat de mix van zwarte muziek helemaal nergens saai wordt gedurende deze 45 minuten.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Malted Milk Label:Dixiefrog
volgende recensie
Cover Crooked Brothers - Lawrence, Where's Your Knife?

Crooked Brothers - Lawrence, Where's Your Knife?Het is geen scoop om te melden dat de Canadese Crooked Brothers geen broers...

Cover Jeff Loomis - Plains of Oblivion
vorige recensie

Jeff Loomis - Plains of Oblivion Meestergitarist Jeff Loomis is na z'n vertrek uit Nevermore duidelijk niet...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT