nieuws: 'Huiskamerconcert verbetert kwaliteit leven dementerende verpleeghuisbewoners'

print
mail to friend
Door Marz667 op 24 juli 2012 - 11:49 1 Een intiem huiskamerconcert verbetert de kwaliteit van het leven van dementerende verpleeghuisbewoners. Dat staat in Patient Education and Counseling (2012; epub 26 juni). Diverse studies berichtten al over de gunstige effecten van muziek op het welzijn van dementiepatiënten, maar over de effecten van livemuziek is weinig bekend.

De onderzoekers zagen ook een positief effect van de huiskamerconcerten op het geestelijk welzijn en het participatieniveau van de dementerende bewoners. Bij mensen met een matige dementie verbeterden beide dimensies significant, bij ernstig dementerenden verbeterde alleen participatie.

Kleinschalige livemuziek zou een betaalbare en haalbare manier van aanvullende ouderenzorg zijn. 'Woonkameroptredens leiden tot meer positieve en minder negatieve emoties en tot een verbeterde zorgrelatie tussen bewoner en hulpverlener, en dragen dus bij aan een hogere kwaliteit van leven', aldus het onderzoek.
volgend nieuwsbericht
InternationalBurlesqueCircu

TIVOLI VIERT HALLOWEEN MET BURLESQUEZaterdag 27 oktober strijkt International Burlesque Circus neer in Tivoli....

FAMILYOFTHEYEARnws
vorig nieuwsbericht

FAMILY OF THE YEAR NAAR AMSTERDAM EN UTRECHT Family Of The Year komt naar Amsterdam en Utrecht. De groep staat dinsdag 28...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.