Patronaat, Toneelschuur, Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem gaan samenwerking aan

Door SaskiaL op 25 mei 2012 - 12:52 Patronaat, Toneelschuur, Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem bundelen de krachten. Samen willen de podia verder investeren in het podiumkunstklimaat in Haarlem om de bezuinigingen tegen te gaan.

Extra aandacht wordt besteed aan educatie, talentontwikkeling,
publieksbereik en participatie, productie en programma aanbod. Verder worden activiteiten als kassa, marketing, gezamenlijke inkoop, gezamenlijke zalenverhuur en op termijn mogelijk een gezamenlijke back office op deze gebieden.

Een complete fusering van de Haarlemse podia zit niet in de planning. Hiermee zouden de unieke profielen, identiteiten en werkculturen van de podia verloren gaan. Volgens de podia sluit deze alliantie goed aan op de wensen die de Gemeente Haarlem in het coalitieakkoord heeft geformuleerd met betrekking tot een bundeling van krachten van de podia.

Op andere vlakken werken de vier poptempels al jaren samen. Op het gebied van ICT, afstemming van de programmering (gezamenlijke aanbod), marketing acties en het organiseren van 'De Stad Als Podium' ondersteunen ze elkaar.


Nooit meer belangrijk concertnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Sonata Arctica1

SONATA ARCTICA NAAR 013Afgelopen maand kwam hun nieuwe album 'Stones Grow Her Name' uit en ter...

Roxette

VOORPROGRAMMA ROXETTE IN HMH BEKEND De Canadese band Jonas & The Massive Attraction treedt vrijdag 29 juni...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.