Professor Botleneck & The Juke Kings

Duitsland

Intussen onlosmakelijk verbonden met de blues-scène aan de linkerzijde van de Niederrhein, etaleert de gitarist en zanger Rolf Heimann steeds meer zijn kunnen in de „Juke Joints“ van de directe en minder directe omgeving. Zijn spel op de slide-gitaar wordt in het algemeen als een van de orgineelste in de regio geprezen. Tesamen als duo met de mondharmonica virtuoos Frank Born, als acoustisch trio, of met de gehele band,

PROFESSOR BOTTLENECK & THE JUKE KINGS; de luisteraar beleeft een onvergetelijke reis door de blues.
Uiteraard is Professor Bottleneck (alias Rolf Heimann, jaargang 1948) een purist, traditioneel in de ruime betekenis van het woord. De hoed tot op de wenkbrauwen getrokken, de mondharmonica in aanslag en zijn Dobro – de tot de verbeelding sprekende Harley Davidson onder de gitaren – in zijn handen: niet alleen optisch maar ook vanwege de sound waant de luisteraar zich in een rokerige kroeg in de Mississippi-Delta tijdens de jaren 30. Maar nog steeds is het blues door blanken, die zijn oorsprong vindt in de afro-Amerikaanse historie. De eigen composities van PROFESSOR BOTTLENECK laten de blues tot leven komen in een belevenis voor de luisteraar; steeds intiem, altijd realistisch, maar nooit zonder hoop.
Gedurende periodes in 1996 en 1998 verbleef PROFESSOR BOTTLENECK in de zuidelijke staten van de VS, alwaar hij met de harmonica speler JUKE JOINT JOHNNY tourde. In de plaatselijke scène maakte hij indruk door zijn oprechte „feeling“ en stijl. Tegelijkertijd kon hij de kracht van de authentieke blues opnieuw ervaren en brengt deze nu terug bij zijn huidige fans. Orginele bewerkingen van klassiekers uit de meest zuidelijke staten, zoals Blind Willie Johnson en Robert Johnson als ook de „Sacred Steel“ traditie behoren nu tot het handelsmerk van PROFESSOR BOTTLENECK.

OUDE OPTREDENS VAN Professor Botleneck & The Juke Kings

  • 02 okt

KOMENDE OPTREDENS VAN Professor Botleneck & The Juke Kings

Wij hebben geen informatie over komende shows van Professor Botleneck & The Juke Kings. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.