ARTIEST: Creature With The Atom Brain

print
mail to friend
België

Het is onze zuiderburen wederom gelukt een spannend en eigenzinnig bandje af te leveren, die hoogstaande muziek aflevert van internationale allure. Het is geen toeval dat zelfs Mark Lanegan zingend zijn respect komt betuigen op de debuutplaat ‘I Am the Golden Gate Bridge’ van Creature With The Atom Band. De zanger van o.a. Queens of the Stone Age is absoluut fan sinds de band als zijn voorprogramma gefungeerd heeft. Ook is de band support van The Jesus and Mary Chain geweest.

Daarbij heeft Creature With The Atom Brain een naam die je niet snel zal vergeten. Waar deze naam gebaseerd is op een oude, slechte b-film, is de muziek gebaseerd op een veeltal Belgische bands van de allerhoogste a-categorie. Met meesterbrein Aldo Struyf (voormalig toetsenist van Millionaire en daarvoor Nemo), Dave Schroyen (Millionaire), Jan Wygers (Mauro & The Grooms) en Michiel Van Cleuvenbergen (ex-Dead Stop) is heel rauw, rammelend, psychedelisch en vuig rockend Belgie indirect vertegenwoordigd. Het levert een hypnotiserend, bezwerend noisy, experimenteel beukend en op loodzwaar gitaarwerk geënt plaatje op dat ergens het midden houdt tussen Queens Of The Stone Age, The Melvins en natuurlijk Millonaire.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (75) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Creature With The Atom Brain. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (75) oude optredensreadmore

Creature With The Atom Brain NIEUWS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar RocknRolla
RocknRolla

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar weshoofd
weshoofd
no user avatar
mcremers
no user avatar
kimikodream
no user avatar
jochem

Live gezien door:

Avatar titus
titus
Avatar Lankhoar
Lankhoar
Avatar rettep
rettep
Avatar roberto.spaan
roberto.spa