Gemlitz

Uit: Den Helder - Nederland

Welcome "Mr GEMLITZ", zo werd Jeroen Gmelich verwelkomd in een hotel in Maleisië.
Dat die naam meer dan een eenmalige verspreking zou worden had hijtoen nog niet kunnen denken. In mei 2001 staat GEMLITZ na drie weken bestaansrecht direct voor honderden mensen op een openlucht festival te spelen. Het geheel wordt vastgelegd door de camera's van de Amsterdamse televisie zender AT5. Het optreden wordt diverse malen uitgezonden in Amsterdam en omstreken. De reacties van het publiek zijn zeer enthousiast en bevestigen dat dit een band is met potentie. Niet zo verwonderlijk, want Jeroen, Rutger, Marcel en Johan hebben een schat aan ervaring opgedaan in voorgaande bands en het zalencircuit van Nederland reeds verkend. Het is vanaf het begin duidelijk dat GEMLITZ een band van een
ander kaliber gaat worden.
Na de vliegende start speelt de band op een aantal festivals waar ze met groot enthousiasme worden ontvangen. De door de band gecomponeerde songs slaan aan bij een groot publiek.
Dit komt mede door de spetterende live act van GEMLITZ dat nu hun handelsmerk is geworden. De band speelt zich op die manier in oktober 2002 naar de tweede plaats op Popmania, een talentenjacht met veertig bands. Ook beklimt de band het podium van Bourbon Street in Amsterdam. Dit 4 uur durende optreden is met groot enthousiasme ontvangen en de volgende optredens aldaar staan reeds geboekt. GEMLITZ blijft ook niet onopgemerkt bij de grote zalen van Nederland.
Zo boekt de eigenaar van "De Oude Beurs" in Middenmeer de band eind 2002 als voorprogramma van "Van Dik Hout". Dit optreden laat een ongekende indruk achter en daarom doen de jongens van GEMLITZ het nog eens dunnetjes over als voorprogramma van "De Dijk" op 29 maart 2003.
De GEMLITZ motor is nu op gang gekomen en raast op vol vermogen, klaar om Nederland
te overspoelen met eerlijke melodieuze rock, recht uit het hart.

OUDE OPTREDENS VAN Gemlitz

  • 20 - 21   sep
  • 07 jun

KOMENDE OPTREDENS VAN Gemlitz

Wij hebben geen informatie over komende shows van Gemlitz. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Gemlitz