Han Litz Group

Nederland

Han Litz Group is een band rondom jazz fluitist en componist Han Litz. Maar laat de naam je niet misleiden; de groep is een muziekcollectief ‘tot en met’ waarbinnen de bandleden elkaar inspireren in klankkleur en stijl. Han Litz, die zijn eerste dwarsfluit op z’n dertiende kreeg en summa cum laude afstudeerde aan het Amsterdams Conservatorium, had zijn eerste succes al in de 90-er jaren met de jungle-soul popgroep ‘2 Bass Hit’. Sindsdien werkte hij samen met een diversiteit aan musici en artiesten, dj’s en bands in Europa en verder weg met o.a. Kindred Spirits Ensemble, DJ Maestro (Blue Note), Jazzanova, Louie Vega (Masters At Work), Osunlade, Flowriders, Seravince, Ruth Koleva, Candy Dulfer, leden van het New Cool Collective en Zuco 103.

Vanuit muzikale vriendschap werd de Han Litz Group door Litz opgericht met Thijs Cuppen, Folker Tettero, Kris Rietveld, Eric Calmes en Udo Demandt. Het was hun creatieve samenwerking die leidde tot een krachtig debuut album ‘Epiphany’ (Flyin’ High Records/Coast to Coast), een soulvolle en kleurrijke mix van jazz, funk en samba.

Het 2e album ‘Epiphany Electrified’ Het tweede Han Litz Group album ‘Epiphany Electrified‘ presenteert de diversiteit van 11 (voornamelijk Nederlandse) top remixers zoals Nelson & Djosa, Greg Van Bueren, Kid Sublime, Monte La Rue, Dub Creator, Diephuis, D-Reflection en Phil Martin gecombineerd met Litz’ opvallende fluitspel en de warme sound van zijn band.

Live De band heeft bewezen een goed recept te zijn voor live podia en festivals, waarbij de bandleden je al samenspelend opzwepen met hun funky samba’s en je in hun verhaal meenemen tijdens hun uplifting jazz maar ook in hun downtempo soul. Flirtend met dansbare stijlen, speelt de Han Litz Group nu naast muziek van haar debuut ook materiaal van het gloednieuwe remix album.

OUDE OPTREDENS VAN Han Litz Group

  • 09 jun
  • 05 jul `14
  • 01 mrt `14
  • 22 feb `14
  • 13 - 15   jun
  • 26 mrt `12

KOMENDE OPTREDENS VAN Han Litz Group

Wij hebben geen informatie over komende shows van Han Litz Group. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Han Litz Group

Han Litz Group NIEUWS