Hobo's Hope

Wat is dat toch altijd met die countrybands? Veelal mannen met baarden, ongewassen, vet haar en hoeden. Ze hebben een onbezorgde jeugd in de provincie gehad, gaan vervolgens in “de grote stad” studeren maar komen trouw in de weekenden terug om in de kelder van één van de ouders muziek te maken met oude vrienden die ook van droevige en makkelijk te verhapstukken muziek houden.

Samen proberen ze dan zoveel mogelijk “authentieke-oprechte-en-gevoelige-muziek-te-maken”, waar drie man en een paardenkop naar komen kijken in smoezelige achteraf-zaaltjes. Hun slecht opgenomen debuutalbum verpakken ze in eco-vriendelijk karton dat ze zelf vouwen in hun anti-kraakhuizen, onder het genot van zelfgebakken brood en goedkoop bier uit blik. Het gros van de albums wordt opgedrongen aan vrienden, bekenden en familie. Shows lopen meestal uit op een grote drankorgie.

Ze spelen niet voor geld, maar wel voor eten, sigaretten, bier en liefde. Van tijd tot tijd zijn er nieuwe nummers te downloaden, waarover een bevriende blognerd een veel te positieve recensie schrijft, die ze eindeloos quoten op hun website. In die recensie zou natuurlijk staan dat ze uiterst dynamische, frisse en melodische folkrock maken. Ze zouden daar worden vergeleken met legendarische artiesten als the Felice Brothers, Deer TIck, en Justin Townes Earle. Daarna willen ze natuurlijk ook “de podia in binnen- en buitenland gaan bestormen”. Maar eigenlijk willen ze het liefst in rokerige kelders spelen met een tray halve liters binnen handbereik.

OUDE OPTREDENS VAN Hobo's Hope

  • 06 sep
  • 30 jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Hobo's Hope

Wij hebben geen informatie over komende shows van Hobo's Hope. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Hobo's Hope