Eddie Jobson

De Britse toetsenist en violist Eddie Jobson is een ware progressieve rock legende. Hij is bandlid geweest van diverse vooraanstaande groepen als U.K., Curved Air, Roxy Music (opvolger van Brian Eno), Jethro Tull en 801 en maakte in 1976 en ’77 deel uit van Frank Zappa’s band. Al op jonge leeftijd was hij een virtuoos op de synthesizer en op viool. Zo had hij deze instrumenten op sublieme wijze op 20 albums ingespeeld toen hij slechts 20 jaar oud was.

Na meer dan 3 decennia pionier te zijn geweest in muziekstromingen als progrock, new-age, electronica en artrock, richtte hij in 2007 de nieuwe band UKZ op, een superband, want naast Jobson zitten Trey Gunn (King Crimson), Marco Minnemann, Alex Machacek en Aaron Lippert in deze groep. Het debuutalbum Radiation kwam uit in 2009.

In zijn langdurige, succesvolle loopbaan kreeg hij bijnamen als "Roxy Music's synthesist", "Rock violin pioneer", "former Zappa right-hand man", "Progressive Rock legend". Een leuk feitje is dat Eddie de vioolpartijen in speelde in Roger Clover's 'Love is All'.

Met John Wetton (mede bandlid in Roxy Music en UK) trad Jobson onlangs weer enkele malen op. Dit beviel erg goed, want er werden meteen meerdere concerten aangekondigd. Eddie Jobson's U-Z Project ziet er als volgt uit:

Eddie Jobson (keys/violin), Marc Bonilla (bass/vocals), Alex Machacek (guitar), Marco Minnemann (drums).

OUDE OPTREDENS VAN Eddie Jobson

  • 26 apr `17
  • 19 aug `11

KOMENDE OPTREDENS VAN Eddie Jobson

Wij hebben geen informatie over komende shows van Eddie Jobson. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Eddie Jobson

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: