16 stitches

Uit: Zaandam/Amsterdam - Nederland    Genre(s): Punk - ska punk

16 Stitches in ontstaan in Oktober 2000 bij de legandarische skatepunkband The Satanic Surfers. Hier kwamen Karim, Tijmen, Rolf en Joris elkaar tegen. Na het enthausiasme van het optreden werd besloten in de trein terug ook een band te beginnen. De instrumenten werden verdeeld en alleen een zanger (m/v) moest nog gevonden worden. Deze werd gevonden in Irene. Nu ze compleet waren kwam het eerste optreden al snel. 17 Maart 2001 gaf Rolf een groot feest in de Busch in Krommenie. Samen met 7 andere bands was het het eerste optreden. Dat ging best leuk voor na zo een korte periode. Daarna kwamen er snel nog meer optredens. 2B in Zaandam, de Kade in Zaandam (2x), Swaf in Hoorn, Impuls in Wormerveer. Achteraf gezien was het misschien verstandiger geweest om misschien iets langer te wachten met optreden desondanks was er veel lol en waren er veel positieve reacties.
Daarna schreef 16 stitches zich in bij de Band Coach Workshop bij stichting Welsaen. Onder leiding van Jeroen Booy (Drummer van The Scene) werd wat coaching en begeleiding meegegeven. Met de bandcoachworkshop werd nog 6x opgetreden in Nixx in krommenie, Openlucht Zwembad de Crommenije, Crossroads in Zaandam, Babbels in Krommenie en als laatste in De Groote Weiver in Krommenie. Helaas besloten Irene en de rest van 16 Stitches niet meer samen verder te gaan.
Na de zomervakantie zat 16 Stitches dus zonder zangeres. Ze besloten om eigenlijk helemaal opnieuw te beginnen. Dus niet alleen maar nieuwe zanger(es) maar werden ook alle nummers overboord gegooid. Zo werd begonnen met nieuwe nummers maken en zoeken naar een nieuwe zanger(es). Er werden audities gehouden en helaas was er elke keer wat mis. Gelukkig kwam Tijmen in contact met een meisje op zijn studie. Heeft een paar keer meegeoefend en is nu de zangeres. Laura is de naam van deze nieuwe zangeres. Ondertussen heeft helaas Joris besloten niet meer verder te gaan met de band. Zijn plaats is ingenomen door Bram.

OUDE OPTREDENS VAN 16 stitches

  • 01 mei

KOMENDE OPTREDENS VAN 16 stitches

Wij hebben geen informatie over komende shows van 16 stitches. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.