Girl Scout Juliette

Uit: Haarlem - Nederland

Girl Scout Juliette is een nieuwe Haarlemse band rond singer-songwriter Juliëtte van Dijk. Juliëtte maakt afgeronde liedjes, kleine verhalende observaties met een belangrijke plek voor de tekst. Oprecht verbaasd of licht geamuseerd, meelevend of vragend kijkt zij naar de wereld en vertaalt ze wat ze ziet in muziek.
Na jaren van liedjes schrijven en zingen in diverse lokale alternatieve (pop/rock)bands, besloot Juliëtte in 2009 dat het tijd werd voor een solo-plaat. Fickle Machines (feb. 2011, eigen beheer) is een album vol grillige muziek-machientjes met weirde koortjes, bijzondere tekstvondsten en een heel eigen sfeer. Het album komt 4 februari 2011 uit en wordt gepresenteerd in het Patronaat café te Haarlem. De live-band bestaat behalve Juliëtte zelf uit: Joost Nelissen (piano/Rhodes), Dave Witkamp (gitaar), Rogier van der Tweel (basgitaar) en Miquel Lizandra (percussie/drums). Na de oprichting begin 2010 en een aantal try-outoptredens in kleine bezettingen in Haarlem en Amstelveen is de band sinds eind 2010 compleet.
Girl Scout Juliette combineert het dwarse van indie-pop met de verhalende eenvoud van folk. De liedjes gaan over zwervers en zakenlui, feest en tv-verslaving, het gepraat van andere mensen, nee-zeggen, de dood, het leven en de liefde. GSJ's muzikale invloeden zijn o.a.: Ricky Lee Jones, Joni Mitchell, Cate Le Bon, Jesca Hoop, Jessie Mae Hemphill, Regina Spektor, Feist, Elliott Smith, Tom Waits en Captain Beefheart.

OUDE OPTREDENS VAN Girl Scout Juliette

  • 17 - 27   nov
  • 23 sep
  • 11 jun

KOMENDE OPTREDENS VAN Girl Scout Juliette

Wij hebben geen informatie over komende shows van Girl Scout Juliette. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Girl Scout Juliette