Bareheaded

Uit: Hoogkarspel - Nederland    Genre(s): Punk - ska punk

De formatie Bareheaded is opgericht in oktober 2000 en is vooral geïnspireerd door Amerikaanse ska-punk bands. Deze jonge, enthousiaste, achtkoppige band beschikt over een getalenteerde zangeres en vier blazers(waaronder saxofoon, trombone en twee trompetten), die een gezellige aanvulling geven op de melodieuze en soms ruige gitaar riffs. Deze formule bleek al snel succesvol bij het eerste optreden van de band in Amsterdam, waar de enthousiaste opzwepende muziekstijl goed door het publiek werd ontvangen en de band als winnaar van Congo's bandcompetitie uit de bus kwam. Hierna volgde al snel het Reigersfestival in Hoogkarspel, waar de band speelde in een volle kelderbar in Bantam. Dit succesvolle begin smaakte naar meer, en zodoende speelde Bareheaded op een tiental festivals, bandcompetities, kermissen, feesten en in jongerencentra.

Een nadelige factor voor de band was het ontbreken van een vaste drummer in de formatie. Dit probleem is echter opgelost door het vinden van een nieuwe drummer, die wel een sterke schakel in het geheel bleek te zijn. Zodoende is er een sterke formatie ontstaan die hard werkt aan het schrijven van het repertoire, publiciteit en opnames.

Bareheaded is zonder meer een echte live-band en het is daarom zeker de moeite waard om deze veelbelovende ska-punk band op het podium te aanschouwen.

OUDE OPTREDENS VAN Bareheaded

  • 25 jan

KOMENDE OPTREDENS VAN Bareheaded

Wij hebben geen informatie over komende shows van Bareheaded. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.