ARTIEST: State Of Mine

print
mail to friend
   Genre(s): Punk - skate punk

Fans van snelle, energieke en melodische skatepunk krijgen met State of Mine een hapklare brok voorgeschoteld. Sinds eind 2007 heeft de groep al een 75-tal concerten kunnen afwerken in binnen- en buitenland. Dit met muziek die grotendeels beinvloed door de golf van Zweedse skatepunkgroepen in de jaren 90 en meer gevestigde waarden als Lagwagon en Belvedere.

Bij deze optredens hoorden onder meer support slots voor een steeds groter wordende lijst van undergroundgrootheden, waaronder SNFU, Assorted Jellybeans, Smoke or Fire, Mute, Rentokill en High Five Drive.

Ook de opnamestudio's zijn niet veilig voor SoM: de eerste productie van de groep kwam voort uit een eerste jaar van repeteren en optreden. Alle exemplaren van deze DIY EP "Geargrinder" vlogen tijdens de eerste maanden na de release ervan de deur uit. Na een aantal ingrijpende wijzigingen in de line-up (één gitarist minder, een vervanging achter de drums en een nieuwe leadzanger) werden de eerste plannen gesmeed voor een split CD met de collega-punkrockers van The Octopussy's. Deze plannen resulteerden in een nieuwe release van en door Kickass Records, eind april 2009.

Intussen werd en wordt er niet stil gezeten. De groep legt momenteel de fundamenten voor een debuutalbum dat het daglicht moet zien rond juni 2010. Verwacht hierop niet meer van hetzelfde, maar wel meer state of mine: hard, melodisch, snel en energiek, met de nodige zelfrelativering.

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van State Of Mine. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

CD-RECENSIES