ARTIEST: Wicked Jazz Sounds Band

print
mail to friend
Uit: Amsterdam - Nederland

2009 begon met een stevig koufront en voorspellingen over een lange recessie. Was er dan helemaal geen lichtpuntje, behalve de inauguratie van Barack Obama? Jawel: de release van "The Biggest Sin", het eerste album van de Wicked Jazz Sounds Band. De Wicked Jazz Sounds-filosofie dance with a smile wordt op deze plaat enthousiast, kleurrijk en met veel schetterend koper gepredikt.
Noem Wicked Jazz Sounds gerust een beweging (vanuit de heupen, graag). Een organisatie die in 2002 begon met warmbloedige feestjes in een kleine Amsterdamse club. De beweging, die de knieƫn liet knikken op soul, funk, jazz en house, werd alsmaar groter. Er kwam steeds meer zweet aan te pas. Omdat de feesten drukker bezocht werden, omdat dj Phil Horneman zich liet bijstaan door meer gelijkgestemde muziekfreaks als Leroy Rey, Urvinson en Missing Links. Omdat een nieuwe generatie topmuzikanten zich aansloot die op de feesten ging spelen. Omdat de feesten ook ver buiten Amsterdam werden georganiseerd. Omdat er compilatie albums kwamen, het zesde deel werd eind 2008 uitgebracht. Omdat er een radioshow kwam op Arrow Jazz FM. En voor je het weet heb je een heuse elf koppige band, worden er nummers geschreven en is die beweging (schud je hoofd!) gevangen op een zilveren schijfje. De Wicked Jazz Sounds Band is eigenlijk een elftal superspitsen, een club waar je een seizoenskaart voor zou nemen. En een handdoek, want live druipt het zweet van de muren. Jazz is de basis van de muziek, als het lijf van een inktvis. De armen strekken zich uit naar onder meer hiphop, funk, soul, samba en zelfs house. Inspiratiebronnen zijn Herbie Hancock tot aan Amy Winehouse en van Earth, Wind & Fire tot The Neptunes. De Wicked Jazz Sounds Band speelde natuurlijk in de Sugar Factory, elke zondagnacht het bruisende hoofdkwartier van de Wicked Jazz-beweging (handen in de lucht!) in Amsterdam.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (41) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Wicked Jazz Sounds Band. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (41) oude optredensreadmore

Wicked Jazz Sounds Band NIEUWS

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar lotte2511
lotte2511
no user avatar
nickardinho

Live gezien door:

Avatar meloveslp
meloveslp
Avatar kuifje
kuifje
Avatar Daniek
Daniek
Avatar Pimmeke
Pimmeke